Амбициите за задълбочаване на стратегическото партньорство между България и САЩ

...
Амбициите за задълбочаване на стратегическото партньорство между България и САЩ
Коментари Харесай

Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, пътуващи до САЩ, с помощник държавния секретар

Амбициите за задълбочаване на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати и опциите за по-нататъшно активизиране на съдействието в основни области като сигурност и защита, енергийна диверсификация, търговия и стопанска система, нововъведения и технологии, подсилване на демокрацията и върховенството на закона разиска през днешния ден в Ню Йорк министърът на външните работи Иван Кондов с асистент държавния секретар на Съединени американски щати по Европа и Евразия Джеймс О`Брайън. Това оповестяват от Министерството на външните работи. 

Кондов и О`Брайън разискаха и въпроса за подписване на Спогодба за обществена сигурност сред България и Съединени американски щати, която би била в полза на българските жители, работещи или живеещи в Съединени американски щати. Включването на България в Програмата за безвизово пътешестване на Съединени американски щати бе друга значима тематика в диалога сред двамата.

Министър Кондов акцентира, че постигането на цялостна визова взаимност със Съединени американски щати е въпрос от основно значение в двустранния ни разговор и ние оставаме ангажирани с използването на всички нужни стъпки за обезпечаване на включването на България в Програмата за безвизово пътешестване на Съединени американски щати. Той посочи пред своя събеседник, че включването на България в Програмата освен би демонстрирало стратегическия темперамент на нашите връзки, само че и би донесло обилни изгоди за стопанската система, сигурността и туризма на двете страни и би се трансформирало във значим инструмент за възстановяване и задълбочаване на контактите сред хората.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР