Amazon стартира две нови програми, предназначени да улеснят компаниите, които

...
Amazon стартира две нови програми, предназначени да улеснят компаниите, които
Коментари Харесай

Amazon позволи на партньорите си в Испания да препродават върнати артикули

Amazon започва две нови стратегии, предопределени да улеснят фирмите, които продават посредством неговата платформа, да провеждат второстепенен пазар на продукти, върнати от техни клиенти, предава . 

Компанията ще пусне своята услуга FBA Grade and Resell в Испания през 2022 година, с което ще даде опция на своите бизнес сътрудници да препродават използвани продукти, върнати от клиенти. Тази стратегия към този момент е налична в Обединеното кралство, ще бъде пусната в Съединени американски щати в края на тази година, а от 2022 година се чака да бъде приложена в Германия, Франция и Италия.

" Нашите бизнес сътрудници ще дават отговор за избора на инвентара, на който желаят да дадат втори живот посредством тази услуга. Ние ще оценим всеки определен продукт посредством непоколебим многоточков развой на инспекция, което ще докара до едно от следните условия: използван като нов, използван-много добър, използван-добър и използван-приемлив. След това продуктът още веднъж ще бъде пуснат за продажба в Amazon на цената, избрана от продавача ", изясняват от софтуерния колос.

Другата стратегия към този момент е налична в Испания. Нарича се FBA Liquidations и оказва помощ на фирмите, които продават посредством Amazon, да дадат втори живот на остатъка от артикули като в този случай става въпрос за нови артикули. Тази стратегия към този момент е налична и в Съединени американски щати, Франция, Италия и Германия и във Англия от този август.

" С тази услуга ние оказваме помощ на нашите сътрудници да се разпореждат с непотребни стокови ресурси и артикули, които са върнати неизползвани, и да възстановят цената им по елементарен метод ", изясняват от компанията. Оттам разясняват, че откакто продавачите изпратят искане за очистване на върнати артикули или остатък инвентар посредством портала, управляващ инвентара, който продават посредством Amazon, системата ще ги идентифицира като " приближен покупател на едро и ще се погрижи за логистиката, с цел да ликвидира този инвентар ".

В последна сметка тази стратегия ще разреши на продавачите да употребяват канала и технологията на Amazon за едро, с цел да възстановят част от разноските си за инвентар от върнатите продукти и непотребните наличия.

Технологичният колос споделя, че тези стратегии ускоряват уговорката му към кръговата стопанска система и към по-устойчив и екологичносъобразен бизнес модел, само че медии като CNBC изясняват, че тези оферти идват два месеца откакто английската станция ITV заяви, че Amazon унищожава милиони непродадени всяка година в един от своите 24 склада в Обединеното кралство, в това число тв приемници, дронове или сешоари. Компанията увери, че работи за реализиране на задачата за елиминиране на нулеви артикули и че сега не изпраща продукти до сметището в тази страна.

Amazon изчислява, че въпросните две услуги ще му разрешат да даде втори живот на повече от 300 милиона продукта по целия свят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР