Amazon ще започне нов кръг от съкращения на работни места,

...
Amazon ще започне нов кръг от съкращения на работни места,
Коментари Харесай

Amazon се готви за нов кръг съкращения на работни места, засегнати ще са над 18 000 служители

Amazon ще стартира нов кръг от съкращения на работни места, това се чака да бъде най-голямото редуциране на работна мощ в неговата 28-годишна история.

По-рано този месец основният изпълнителен шеф Анди Джаси сподели, че съкращенията ще обиден повече от 18 000 чиновници, най-вече в отделите за човешки запаси и магазини. Това идва, откакто през ноември Amazon съобщи, че желае да редуцира личен състав, в това число в своите устройства и организации за набиране на личен състав. CNBC заяви по това време, че компанията желае да освободи към 10 000 чиновници.

Amazon редуцира броя на чиновниците си, откакто стартира да наема чиновници по време на пандемията Covid-19. Глобалната работна мощ на компанията набъбна до повече от 1,6 милиона до края на 2021 година по отношение на 798 000 през четвъртото тримесечие на 2019 година

Компанията също по този начин се сблъсква със закъснение на растежа на продажбите, възходящи разноски и утежняване на икономическите вероятности. В допълнение към съкращенията, Amazon вкара заледяване на наемането на личен състав в своята корпоративна работна мощ, забави разширението на складовете си и затвори някои пробни планове.

Amazon не е единствената софтуерна компания, която редуцира личния състав си. Компании от Salesforce до Meta и Twitter направиха фрапантни съкращения на броя на чиновниците си на фона на задълбочаващия се стопански спад.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР