Amazon ще инвестира до 4 милиарда долара в компания за

...
Amazon ще инвестира до 4 милиарда долара в компания за
Коментари Харесай

Amazon инвестира $4 милиарда в конкурент на създателя на ChatGPT

Amazon ще влага до 4 милиарда $ в компания за изкуствен интелект Anthropic. Гинатът за електронна търговия ще заеме миноритарна позиция в компанията.

Anthropic беше учредена преди към две години от чиновници на управителни длъжности на OpenAI и неотдавна излезе с дебюта на своя нов AI чатбот, наименуван Claude 2.

Ходът на Amazon не е неочакван, имайки поради, че компания държи да е в крайник с съперниците си като Microsoft и Alphabet.

Двете компания обявиха, че отсега нататък ще бъдат в стратегическо съдействие, като стартъпът Anthropic избира Amazon Web Services за собствен главен снабдител на облачни услуги. Anthropic разгласи още, че ще даде на клиентите на Amazon Web Services ранен достъп до неповторими функционалности за персонализиране на модела и благоприятни условия за конфигурация, написа CNBC.

Anthropic възнамерява да употребява персонализирани полупроводници, проектирани от AWS, с цел да образова главните модели, които са в основата на неговите AI приложения.

Тази година компанията за произвеждане на чипове Nvidia означи най-сериозните облаги от взрива на генеративния AI. Основен артикул на Nvidia е тип полупроводник, прочут като графичен процесор, който може да се употребява за образование на големи AI модели.

В даден миг даже акциите на Nvidia се покачиха с повече от 200%, откакто компанията разруши финансовите прогнози за навлизането на AI.

Сделката на Amazon с Anthropic до известна степен има за цел да покаже, че има различни чипове, които могат да се употребяват за AI приложения.

Amazon проектира свои лични чипове за образование на големи AI модели. Компанията продава и лични AI приложения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР