Amazon създава свои собствени AI чипове, които ще могат да

...
Amazon създава свои собствени AI чипове, които ще могат да
Коментари Харесай

Amazon ще произвежда свои AI чипове, за да подобри Alexa



Amazon основава свои лични AI чипове, които ще могат да се употребява във всички устройства с Alexa, в това число Echo. Това ще разреши на виртуалния помощник да дава отговор по-бързо на потребителите, защото софтуерът за различаване на тирада ще бъде прибавен непосредствено в устройствата.

Към момента, когато потребителят зададе въпрос на Alexa, има забавянето, защото виртуалният помощник би трябвало да се свърже с облака, с цел да разшифрова запитването. Макар че Echo устройствата ще продължат да разчитат на облака за по-сложните запитвания, прибавянето на различаване на тирада ще разреши на Alexa да извършва по-простите задания без закъснение, като регулиране тутакси.

Прочетете още: Amazon – наследникът на Microsoft

Още през 2015 Amazon закупи компанията Annapurna Labs и от този момент постепенно стартира да създава лични процесори. Беше единствено въпрос на време, преди да реши да основава и създава чипове за своите лични потребности. Освен това от Amazon наеха инженери на чипове за Amazon Web Services, което може би е знак, че скоро ще се насочат към основаването на лични чипове за тези центрове за данни.

Трябва да се означи, че Гугъл и Apple също създават свои лични AI чипове, като Гугъл ги употребява да поддържа услуги като Street View, Photos, Search и Translate. Amazon в действителност е последната компания, която се насочи в тази посока. Но към момента следва да се види дали чиповете ще реализиран мечтаното от компанията показване.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР