Amazon са били глобени с рекордна сума, налагана от европейска

...
Amazon са били глобени с рекордна сума, налагана от европейска
Коментари Харесай

Европейските власти наложиха рекордна глоба на Amazon

Amazon са били санкционирани с рекордна сума, налагана от европейска институция. Това стана от подаден неотдавна финансов доклад от компанията пред американските управляващи. Става въпрос за санкция от €746 милиона за нарушение на ГДПР регулацията. Bloomberg предава, че тя е наложена на колоса в електронната търговия от Националната комисия за отбрана на данните на Люксембург по-рано този месец, като повода за това е метода, по който биват обработвани персоналните данни на европейците.

„Няма пробив в данните и няма изложена обществено потребителска информация на външни страни. Тези обстоятелства са безспорни. Ние показваме мощното си противоречие с отсъждането на комисията и имаме намерение да апелираме. Решението, обвързвано с това по какъв начин представяме съответстваща реклама пред нашите клиенти се основава на субективни и недоказани тълкования на европейския закон за отбрана на поверителността, като препоръчаната санкция е безусловно непропроционална дори и с тази интерпретация“, гласи формалното мнение на американската компания по случая.

Причината за това санкцията да наложена от въпросната люксембургска организация е че седалището на Европейски Съюз се намира там. Самата комисия не разяснява обстановката, тъй като локалните закони не разрешават това.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР