Amazon разработва собствена операционна система с името Vega, която ще

...
Amazon разработва собствена операционна система с името Vega, която ще
Коментари Харесай

Amazon вероятно ще се откаже от Android в полза на собствена операционна система с името Vega

Amazon създава лична операционна система с името Vega, която ще размени Android в тв приемниците Fire, интелигентните екрани и други свързани устройства на компанията, съобщaва Lowpass.

Според изданието, за създаването на новата операционна система е образуван специфичен екип, който работи по нея от 2017 година насам. През септември предходната година чиновник на Amazon съобщи в неизвестен конгрес, че компанията работи по основаването на „ съперник на iOS/Android за всички устройства и интернет на нещата “. Той означи, че компанията „ в този момент се концентрира върху SDK и спомагателните преимущества, които ще оказват помощ да се убедят разработчиците да я употребяват “.

Според източника, новата система към този момент е тествана на тв приемниците Fire и Amazon е уведомила определени сътрудници за проектите си да премине към новата платформа в близко бъдеще. Източникът счита, че тв приемниците Fire, основани на операционната система Vega могат да се появят на пазара още през идната година.

Vega сигурно ще понижи зависимостта на Amazon от Android (и ненапълно от Google), ще ѝ разреши да вкарва нововъведения по-бързо (много устройства Fire към момента работят с Android 7) и ще ѝ даде гъвкава, лека и унифицирана платформа за всички нейни устройства, която евентуално ще може да се употребява за печелене на пари.

Все още не е ясно дали Vega OS ще бъде конфигурирана в таблетите Fire на Amazon, които разчитат в огромна степен на приложения за Android, макар, че това би било разумна стъпка за компанията да интегрира изцяло новата Оценка за съвместимост в своята продуктова екосистема.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР