Amazon представи на пазара новия четец за електронни книги Kindle

...
Amazon представи на пазара новия четец за електронни книги Kindle
Коментари Харесай

Анонс на водоустойчивия четец за електронни книги Amazon Kindle Oasis

Amazon показа на пазара новия читател за електронни книги Kindle Oasis, който има по-голям екран от предходния модел. Новото устройство разполага със 7-инчов E Ink Carta екран с компактност на изображението 220 пиксела на инч.
Най-характерната специфичност на новото устройство е, че Kindle получава отбрана от прахуляк и вода от високия клас IPX8 . Това значи, че устройството може да бъде потапяно във вода на дълбочина до 2 метра за не повече от 60 минути и умерено може да бъде употребявано на плажа.

Новата електронна книга има железен корпус с дебелина от 3,4 до 8,3 милиметра и тежи 194 грама. Устройството разполага и с аудиосистема с поддръжката на Bluetooth слушалки.



Вграденият акселерометър обезпечава автоматизирано завъртане на страницата. Amazon акцентира, че употребяваната батерия е задоволителна за 6 седмици общоприета работа. Четецът може да работи във WiFi 802.11 b/g/n безжичните мрежи и има опционална поддръжка на 3G. Вградената памет е увеличена от 4 на 8 GB, а във версията с 3G непрекъснатата памет е 32 GB.

Wi-Fi only версията на Kindle Oasis с 8 GB флаш-диск коства $299,99 , а 3G версията с 32 GB вградена памет е с цена $349,99 . Продажбите на новия читател на електронни книги започват на 15 ноември тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР