Amazon отчете по-голяма от очакваното печалба за третото тримесечие благодарение

...
Amazon отчете по-голяма от очакваното печалба за третото тримесечие благодарение
Коментари Харесай

Amazon с по-висока печалба от очакваното

Amazon регистрира по-голяма от предстоящото облага за третото тримесечие с помощта на придобиването на веригата магазини за биохрани Whole Foods и повишаването на продажбите през интервала на летните промоции, съобщи Асошиейтед прес.

Веригата за онлайн търговия посочи през днешния ден, че чака продажбите й да се усилят през натоварения сезон на празничното извършване на покупки. Акциите й скочиха с 8 %, откакто разгласи резултатите си в търговията отвън формалните часове.

Amazon е много зает през последните месеци. Компанията закупи 465 физически магазина, откакто заплати близо 14 милиарда $ за Whole Foods. Освен това разгласи поредност от нови гласово активиращи се устройства Echo и стартира търсене на място за втората си централа.

Американската компания в този момент дава работа на над 540 000 души, което е със 77 % повече, отколко преди година, като по-голямата част от този напредък се дължи на придобиването на Whole Foods. Компанията обаче разгласи, че наема софтуерни инженери, търговски представители и други чиновници да работят в подразделението за облачни услуги, видео стрийминг и по устройствата й.

Amazon регистрира чиста облага от 256 милиона $ или 52 цента на акция за интервала от три месеца, приключващ на 30 септември. Резултатите са над упованията на анализаторите, интервюирани от FactSet, които залагаха на 2 цента на акция. Amazon от дълго време е прочут с това, че влага назад парите, които печели, като да вземем за пример открива нови центрове за осъществяване на поръчките. Изглежда мнозина чакаха същото да се случи още веднъж.

Приходите са нарастнали с 34 % до 43,47 милиарда $, надхвърляйки предстоящите от анализаторите 41,58 милиарда $. Компанията посочи, че чистите доходи включват 1,3 милиарда от Whole Foods, която Amazon закупи на 28 август.

Компанията изяснява скока на приходите също с разпродажбите през юли, които провежда за трета поредна година за членовете на програмата си " Прайм ". Amazon не разкрива какъв брой са клиентите на тази нейна стратегия, само че посочи, че приходите от абонаментните услуги, които включват и таксата за абонамент от 99 $ годишно, са нарастнали с 59 % на годишна основа.

За четвъртото тримесечие компанията чака доходи сред 56 милиарда и 60,5 милиарда, което е с 38 % повече по отношение на година по-рано и е над упованията на анализаторите. Amazon планува да наеме в допълнение 120 000 краткотрайни служащи, с цел да пакетират и сортират поръчките по празниците. Броят им е колкото и предходната година.

Веригата за онлайн търговия сега избира къде са построи втората си централа, защото е станала прекомерно огромна за дома си в Сиатъл, съобщи Българска телеграфна агенция. Amazon избира от предложенията на 238 града и района в Северна Америка, които желаят да привлекат обещаните 50 000 нови работни места и вложения в строителството на стойност над 5 милиарда $. Очаква се Amazon да разгласи решението си следващата година.

Акциите на Amazon, които регистрираха напредък от 30 % тази година, нарастнаха със 77,67 $ до 1050,10 $ в часовете след формалната търговия нощес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР