Amazon, най-големият интернет търговец в света, е придобил стартъп компанията

...
Amazon, най-големият интернет търговец в света, е придобил стартъп компанията
Коментари Харесай

Amazon направи втората най-голяма сделка в историята си

Amazon, най-големият интернет търговец в света, е придобил стартъп компанията Ring, разработваща звънци за входни порти с видеонаблюдение и връзка с Интернет. Това се афишира в взаимно известие на двете компании.

По този метод Amazon се пробва да се заеме мощни позиции на бързо растящия пазар на " умни " устройства и технологии за обезопасяване на жилищата.

Сумата не договорката публично не се разкрива. Но както написа The Wall Street Journal, опирайки се на добре осведомени източници, Amazon ще заплати за заплатил за Ring над 1 милиард $.

Тази договорка евентуално, ще се окаже втората най-голяма в историята на Amazon след придобиването на компанията за търговия на дребно Whole Foods за $13,5 милиарда през предходната година.

В продуктовата гама на Amazon за " интелигентен дом " към този момент има лични разработки като смарт-спикера Echo с гласов помощник Alexa. Сега покупката на Ring ще разшири опциите на компанията в този сегмент.

Миналата година Amazon показа услугата Amazon Key със смарт брава, която може да отваря порти за заслужаващи доверие куриери. По-рано те оставяха пратките пред прага на домовете, само че поради внезапното увеличение на кражбите, интернет търговците и логистичните компании започнаха да търсят нови решение на казуса.

Придобиването на Ring безспорно ще ускори конкуренцията сред Amazon и Alphabet. Подразделението на Гугъл по автоматизация на битовата техника и жилищата Nest Labs е един от международните водачи в областта на системите за домашна сигурност.

" Умните " видео звънци на Ring разрешават да се дава отговор на позвъняване в дома със смарт телефон или таблет от всяка точка на света с потреблението на аудио и видео връзка. Устройство подържа Wi-Fi, може да записва HD-видео и да резервира файловете в облака. Освен това Ring е оборудван с сензори за придвижване и може да се настрои да изпраща сигнали при положение на интензивност в прилежащото на дома пространство. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР