Amazon нае кораби и 150 000 сезонни работници в САЩ

...
Amazon нае кораби и 150 000 сезонни работници в САЩ
Коментари Харесай

$4 милиарда за логистика и $3 000 бонус за работник: Такава ще е цената на коледните доставки за Amazon

Amazon нае кораби и 150 000 сезонни служащи в Съединени американски щати за празничния сезон. Работната ръка е нужна за пакетирането и изпращането на артикули, а бонусите са много примамливи - стигат до 3000 $. Камионите със артикули се изпращат на половина цялостни, с цел да доставят пратките до клиентите в точния момент. Това е нещо немислимо на фона на оскъпяването на доставките, само че очевидно не и за Amazon.

Прогнозната цена на разноските единствено за логистика е за 4 милиарда $. Това заплашва да унищожи облагата на компанията през най-важните й три месеца от годината. Но за Amazon празничният сезон е опция да натрупа още преимуществото пред съперниците, написа Bloomberg.

Ако компанията успее да извърши обещанията си към клиентите тази година, това ще бъде посредством това, че Amazon нае кораби, посредством които стоките от заводи в Азия идват по-бързо. Компанията има и товарни самолети Amazon Air, които употребява на територията на Съединени американски щати.

" Amazon има структурни преимущества. Компанията си има лична транспортна мрежа, има достъп до всички превозвачи. Множество кораби, товарни камиони и други ", твърди някогашен управител от компанията.

Други търговци се възползват от корабите на Amazon. Собственикът на бруклинската компания Lights.com Дейвид Нопфлър продава домакински фон и осветителни тела. Нопфлер споделя, че цените на Amazon са " феноменални " - 4000 $ за доставка на резервоар от Китай в съпоставяне, до момента в който други спедитори желаят 12 000 $.

Миналата година колосът в онлайн търговията стартира да употребява и самолетите си. Повечето въздушни товари се превозваха в пътническите самолети, само че когато Covid-19 ограничи пътуванията, Amazon се бързо се съвзе и съумя да си обезпечи транспорти с товарни самолети. Флотът на компанията от 85 самолета оперират сред 40 летища в Съединени американски щати и се разшириха до Германия.

На фона на дефицита на работна ръка, доставката на артикули може да е мъчно предизвикателство. Изглежда обаче Amazon е подготвена да заплати колкото е належащо, с цел да понижи напрежението при доставката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР