Amazon има решение за служителите, които вече не искат да

...
Amazon има решение за служителите, които вече не искат да
Коментари Харесай

Защо Amazon плаща по $5000 на служителите, които искат да напуснат?

Amazon има решение за чиновниците, които към този момент не желаят да работят там - заплаща им, с цел да изоставен, написа CNBC. Веднъж в годината най-големият търговец в интернет предлага на заетите на цялостен работен ден до 5 000 $, с цел да изоставен. Предложението важи за тези, които работят там от най-малко година, само че има и измама: повече в никакъв случай няма да могат да постъпят в Amazon.

" Искаме хората, които работят в Amazon, да желаят да го вършат ", съобщи представител на компанията. " В дълготраен проект да останеш някъде, където не искаш да бъдеш, не е здравословно нито за чиновниците, нито за самата компания ".

Amazon предлага 2 000 $ за тези, които работят от най-малко година, като сумата набъбва с по 1 000 $ всяка година, до момента в който доближи 5 000 $. Програмата бе концепцията на онлайн търговеца на обувки Zappos, който Amazon закупи през 2009 година

Компанията показва, че в действителност не желае чиновниците да напущат, тъй че за какво в действителност има подобен бонус?

Целта е да окуражим хората да се замислят за миг какво в действителност желаят, показва и самият основен изпълнителен шеф Джеф Безос. И съгласно компанията, в действителност много малко хора одобряват предлагането.

Ако вземем поради високите разноски по намирането на нов чиновник,
бонусите за тези, които напущат, може да звучат необичайно. Но съгласно Майкъл Бъркел, създател на книгата " The Great Workplace: How to Build It, How to Keep It and Why It Matters ", в действителност тази процедура покачва продуктивността на чиновниците и икономисва пари на компанията в дълготраен проект.

" Ако избереш да не вземеш парите, а да останеш, това значи, че си предан на компанията и работата си ", споделя той. Така чиновниците, които остават, психически " се подписват " и се ангажират още веднъж с компанита, която ги прави по-продуктивни и в последна сметка покачва приходите.Анализ на Gallup сочи, че чиновниците, които са отдадени на компанията, са с 21% по-продуктивни. От друга страна, тези, които не се интересуват толкоз от бъдещето на компанията, са по-склонни да одобряват офертата.

Така Amazon се " почиства " от сходни чиновници, запазвайки най-продуктивните. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР