Amazon и Meta сключиха сделка, която позволява на потребителите на

...
Amazon и Meta сключиха сделка, която позволява на потребителите на
Коментари Харесай

Партньорство между Amazon и Meta позволява на потребителите от САЩ да купуват продукти от маркетплейса на Facebook и Instagram

Amazon и Meta подписаха договорка, която разрешава на потребителите на Фейсбук и Instagram в Съединени американски щати да свържат своите сметки с профилите от маркетплейса. След синхронизирането става допустимо закупуването на артикули от Amazon в приложенията на двете обществени мрежи на Meta.

Компаниите не са оповестили измененията. Съпредседателят на Disruptive Digital Морис Рахми описа за тях на своята страница в LinkedIn. Meta ще употребява информацията, получена от Amazon, с цел да изобразява продуктите, които могат да съставляват интерес за потребителите, споделя той. Абонатите на Amazon Prime ще получават персонализирани реклами с повече информация.

Говорителят на Amazon споделя, че клиентите ще виждат в режим на действително време сведения по отношение на правото за присъединяване в програмата Prime, както и информация за продуктите, техните цени и разноските за доставка.

Сътрудничеството ще разреши на Amazon да разшири обсега си до евентуални клиенти отвън своя пазар, а Meta ще може да усъвършенства рекламните си принадлежности, с помощта на данните, получени от маркетплейса. Рахми отбелязва, че потребителите ще могат да преглеждат и реагират на рекламите по-бързо, употребявайки сметките си във Фейсбук и Instagram.

Експертът показва, че страните преди малко са почнали да разпростират тази опция, тъй че услугата да работи за стеснен брой консуматори. Amazon удостовери тази информация, казвайки, че измененията са „ налични за възходящия брой “ артикули.

Amazon и Meta не съумяха да отговорят на въпросите дали новата алтернатива ще бъде публикувана отвън Съединени американски щати. По-рано регулаторът по отбрана на данните на Ирландия забрани на обществените мрежи на Meta да употребяват таргетирана реклама в Европейското икономическо пространство, което включва Европейски Съюз, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР