Amazon е придобила екипа на Facebook, който работи по технологии

...
Amazon е придобила екипа на Facebook, който работи по технологии
Коментари Харесай

Amazon „придоби“ екипа на Facebook, който разработва сателитен интернет за $10 млрд.

Amazon е придобила екипа на Фейсбук, който работи по технологии за сателитен интернет, предава Business Insider. Сделката е за 10 милиарда $.

Компанията приготвя спътници, посредством които да дават услуги за високоскоростен широколентов интернет по целия свят, по сходство на услугата на SpaceX. Изглежда следката поставя завършек на несполучливите старания на Фейсбук да направи същото.

Екипът на Фейсбук, разработващ услугата за сателитен интернет и който ще се причисли към този на Amazon, включва физици, хардуерни инженери и софтуерни инженери и други Сделката включва и съоръжение и уреди, споделят от Фейсбук.

През юли 2020 година Amazon получи утвърждение от Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати за изстрелване на на 3236 спътника. Компанията съобщи, че възнамерява да вкара своята сателитна интернет услуга онлайн, откакто 578 спътника доближат орбита.

Опитите на Фейсбук да предложи услугата сателитен интернет започнаха още през 2015 година, само че в последна сметка не приключиха успешно.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР