Amazon е посочил, че ще оспори десетгодишния договор за 10

...
Amazon е посочил, че ще оспори десетгодишния договор за 10
Коментари Харесай

Amazon оспорва контракт за 10 милиарда долара

Amazon е показал, че ще оспори десетгодишния контракт за 10 милиарда $, който Пентагона подписа с Microsoft, съобщи MarketWatch. Много от анализаторите имаха вяра, че контрактът ще бъде подписан точно с компанията на Джеф Безос.

" Amazon има неповторимия опит и подготовка, с цел да даде сериозно нужните технологии, от които армията на Съединени американски щати се нуждае, и оставаме отдадени да подкрепим напъните за рационализация на министерството на защитата ", е споделил представител на компанията пред изданието. " Ние имаме вяра, че е от решаващо значение за страната ни и определените ни водачи да се правят справедливи и неполитически оценки на претендентите. Много аспекти на процеса на оценка имаха явни дефекти, неточности и бяха предубедени. "

Microsoft, които отхвърлят да разясняват договорката, завоюваха контракта за Съвместното дружество за отбранителна инфраструктура (Joint Enterprise Defense Infrastructure или JEDI) на 25 октомври. Това е изненадващо, тъй като над 5 хиляди държавни организации употребяват Amazon Web Services, в това число и Централно разузнавателно управление на САЩ, които заплащат на компанията 600 млн. $.

За Microsoft въпреки всичко това не е първият голям контракт с държавното управление. В края на август компанията завоюва десетгодишен контракт за даването на офис решения за министерството на защитата на обща стойност 7,6 милиарда $. Въпреки това не се очакваше колосът да завоюва и JEDI.

Както показват и от Amazon, през последните месеци JEDI имаше доста спорни аспекти, което подтикна един от главните претенденти за договора - Oracle да заведе дело поради нарушаванията в изборния развой. За да добави към обществената мелодрама, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп обществено порица притежателя на Washington Post и Amazon Джеф Безос, само че въпреки всичко поръча ревизирането на процеса по избора на контрактор за JEDI през юли следващата година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР