Amazon.com Inc заяви, че ще съкрати още 9000 работни места,

...
Amazon.com Inc заяви, че ще съкрати още 9000 работни места,
Коментари Харесай

Amazon съкращава още 9 000 работни места

Amazon.com Inc съобщи, че ще редуцира още 9000 работни места, надигайки допълнително вълната от съкращения, която заля софтуерния бранш. Несигурната стопанска система, дружно с повишаващите се лихви, принуждава фирмите да стават по-икономични, написа Reuters.

В незабравим поврат за компания, която от дълго време популяризира основаването на работни места, Amazon отстрани 27 000 позиции за няколко месеци, или 9% от своята корпоративна работна мощ.

Последните съкращения се концентрират върху високодоходоносните облачни и рекламни подразделения на Amazon, които в миналото бяха считани за недосегаеми, до момента в който икономическите опасения не накараха бизнес клиентите да преразгледат деликатно разноските си.

Съкращенията ще обиден и звеното за стрийминг Twitch на Amazon. Дан Кланси, който беше назначен за основен изпълнителен шеф на Twitch предходната седмица, сподели, че платформата ще освободи повече от 400 чиновници.

Акциите на компанията паднаха с 1.8%.

Решението следва съвсем безконечен темп на вести за съкращения в софтуерния бранш, които накараха някои от най-големите корпорации в света, измежду които Microsoft Corp и Alphabet Inc, освободят замайващ брой чиновници, които в миналото са ухажвали на тълпи.

В това, което в този момент наподобява като предвестител, Meta Platforms Inc съобщи предходната седмица, че ще редуцира 10 000 работни места тази година, поставяйки началото на втори кръг от съкращения след освобождението на повече от 11 000 позиции през 2022 година

Общо софтуерните компании са съкратили 140 хиляди чиновници от началото на 2023 година, демонстрират данните, събрани от портала Layoffs.fyi – уебсайт, който следи съкращенията на софтуерни чиновници след COVID-19.

В записка до личния състав, оповестена онлайн от Amazon, нейният изпълнителен шеф Анди Джаси споделя, че решението произтича от настоящ разбор на целите и несигурността по отношение на стопанската система.

„ Някои може да попитат за какво не обявихме тези съкращения дружно с тези, които обявихме преди няколко месеца “, написа той. „ Краткият отговор е, че не всички екипи бяха завършили с анализите си през късната есен. “

Като се има поради несигурната стопанска система, в която живеем, и несигурността, която съществува в близко бъдеще, ние избрахме да бъдем по-рационални в нашите разноски и бройка на личния състав. “

Amazon предишния месец сподели, че оперативната облага може да продължи да понижава през настоящото тримесечие, наранена от финансовото влияние на потребителите и облачните клиенти, които лимитират разноските.

Athena Coalition, работническа и активистка група, която е сериозна към Amazon, излезе с изказване:

Нито едно от тези съкращения не би трябвало да се случва. Анди Джаси избира да ги направи, с цел да хастари крайния резултат на Amazon. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР