Amazon.com Inc обяви в понеделник, че ще инвестира повече от

...
Amazon.com Inc обяви в понеделник, че ще инвестира повече от
Коментари Харесай

Amazon ще инвестира над €1 млрд. в европейски парк от е-ванове и е-камиони

Amazon.com Inc разгласи в понеделник, че ще влага повече от 1 милиарда евро през идващите пет години в електрически ванове, камиони и центрове за пакетиране в цяла Европа, ускорявайки напъните си за реализиране на чисти нулеви излъчвания. Финансирането е ориентирана и към стимулиране на нововъведенията в транспортната промишленост, както и построяването на повече социална инфраструктура за зареждане на електрически транспортни средства в Европа, написа Reuters.

Американският онлайн търговец на дребно споделя, че инвестицията ще помогне за утрояването на парка му от електрически ванове в Европа – от 3000 транспортни средства, с които разполага сега, до повече от 10 хиляди до 2025 година Компанията не оповестява какъв % от европейския й парк за доставка до „ последната миля “ (б.р. –терминът отбелязва последната права от веригата на доставки, която включва пътя от най-близкия разпределителен център до крайната дестинация) е електрически, само че споделя, че тези 3000 микробуса с нулеви излъчвания са доставили над 100 млн. пакета през 2021 година

Amazon съобщи също, че се надява да закупи повече от 1500 електрически тежкотоварни транспортни средства, които ще бъдат употребявани за колета на „ междинна миля “ до центрове за пакетиране през идващите години.

Въпреки че редица огромни логистични компании – в това число компании като United Parcel Service Inc и FedEx Corp – са се заели да закупят огромен брой електрически ванове и камиони с нулеви излъчвания, към момента сходни транспортни средства не се намират елементарно поради лимитираното произвеждане. Редица започващи компании се надпреварват да пуснат на пазара електрически микробуси или камиони, само че са изправени пред възходяща конкуренция от огромни производители като General Motors Co и Ford Motor Co.

Най-голямата поръчка на Amazon е за 100 хиляди бройки електрически ванове от Rivian Automotive Inc, които би трябвало да получи до 2025 година

Компанията споделя, че с изключение на в електрическите автомобили ще влага и в хиляди зарядни станции в цяла Европа. Търговецът на дребно възнамерява да удвои и своята европейска мрежа от центрове за „ микромобилност “. Amazon употребява тези централно ситуирани хъбове в 20 огромни града, с цел да внедрява нови способи за доставка като електрически товарни колела или пешеходни доставки, с цел да понижи излъчванията.

Компанията възнамерява да реализира задачата за нулеви въглеродни излъчвания до 2040 година
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР