Амазон - Amazon Web Services, дарява 1 милион щатски долара

...
Амазон - Amazon Web Services, дарява 1 милион щатски долара
Коментари Харесай

Амазон дарява 1 млн. USD долара на INSAIT към СУ Св. Климент Охриски

" Амазон " - Amazon Web Services, подарява 1 милион щатски $ на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката. 

Средствата се дават поради показаните високи резултати и капацитет за напредък, като се планува да бъдат употребявани за проучвания в региона на формалните способи. С тях ще бъде обезпечена и поддръжка за заплати на откриватели, както и стипендии за докторанти и студенти в института. Заедно с това стартира и стратегическото партньорство сред откривателите и инженерите на INSAIT и Amazon Web Services.

" INSAIT е първият проучвателен институт на международно равнище в Източна Европа, структуриран по пример на водещите проучвателен институции в света. За къс интервал INSAIT съумя да притегли изключителни интернационалните откриватели по компютърно зрение и машинно образование, както и мощни докторанти от целия свят ", се показва в формалното известие на Amazon Web Services за дарението.

Подкрепата от AWS ще помогне на INSAIT да притегли топ откриватели в областта на изкуствения разсъдък и формалните способи.

" Радваме се да подкрепим INSAIT с подаяние от 1 милион щатски $ и да помогнем с привличането на професори в тази област. Институтът е вдъхновяваща самодейност и ние чакаме да установим по-тесни проучвателен връзки и механизми за съдействие със студенти и преподаватели от него ", показва вицепрезидентът на Amazon Web Services и един от най-известните инженери в света Байрън Кук.

" Това е значима стъпка за нас, тъй като формалните способи са основополагаща сфера в информатиката и с възходящо практическо значение в необятен набор от области, в това число осведомителна сигурност, благонадежден изкуствен интелект, роботика и доста други. Финансовата помощ ще ни разреши да разтеглим региона на проучванията си в тази сфера ", споделя проф. Мартин Вечев, основател на INSAIT.

INSAIT - Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии в София, България, е първият в Източна Европа, който предлага условия за работа на международно равнище, съответстващи на тези във водещите западни университети и институти. Институтът е структуриран като особено звено към Софийския университет " Св. Климент Охридски " и е основан в партньорство с швейцарските ETH Zurich и EPFL, два от най-хубавите софтуерни университети в света. Водещи учени от топ американски, европейски и израелски университети, и проучвателен лаборатории управляват и поучават института. Основният фокус на INSAIT е върху научните достижения: осъществяване на проучвания на международно равнище, привличане на интернационалните учени с изключителни достижения и образование на слeдващото потомство студенти и софтуерни водачи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР