Амазон (Amazon) е надминал очакванията на инвеститорите през ключовия празничен

...
Амазон (Amazon) е надминал очакванията на инвеститорите през ключовия празничен
Коментари Харесай

Амазон с двойно по-голяма печалба в края на годината

" Амазон " (Amazon) е надминал упованията на вложителите през основния празничен сезон макар намалената доходност поради нарасналите разноски за труд и компликациите по веригите за доставки, предадоха организациите.

Гигантът в онлайн търговията е осъществил оборот от 137,4 милиарда $ в сходство с прогнозата за четвъртото тримесечие и е удвоил чистата облага до 14,3 милиарда $, се показва в официално съобщение, оповестено през днешния ден.

Тази облага се дължи в огромна степен на възвращаемостта на вложенията с помощта на дяловото присъединяване автомобилостроителя " Ривиън " (Rivian), който направи първично обществено предложение на борсата през ноември, осведоми Франс прес.

Групата акцентира, че е отчела най-хубавия си уикенд за извършване на покупки в интервала на разпродажбите от Черния петък до Кибер понеделника (петък и понеделник след Деня на благодарността).

Гигантът от Сиатъл е един от огромните печеливши от пандемията. Здравните ограничавания поради Ковид-19 накараха потребителите всеобщо да се извърнат към онлайн търговията. " Амазон " даде обещание ултра бързи доставки и облачни услуги, в които е международен водач.

Продажбите в Северна Америка са нарастнали през четвъртото тримесечие до 82,36 милиарда $ по отношение на 75,35 милиарда $ миналата година, а интернационалните продажби са се намалили с 1 на 100 до 37,27 милиарда $ по отношение на 37,47 милиарда $, заяви ДПА. Приходите от уеб услугите на " Амазон " и подразделението за облачни услуги са скочили с 40 на 100 до 17,78 милиарда $ от 12,74 милиарда $.

През цялата 2021 година американската компания е натрупала доходи от близо 470 милиарда $ (+21 на сто) и над 33 милиарда чиста облага (+57 на сто).

Подобно на доста други компании " Амазон " бе застигнат от проблемите по веригите за доставки, по-високата инфлация и компликациите с наемане на личен състав.

През третото тримесечие оперативната облага, знак за доходност, е била 3,5 милиарда $, което е двойно по-малко, в сравнение с през миналата година.

Недостигът на работна мощ е коствал 4 милиарда $ на групата през този интервал, сподели шефът Анди Джеси на конференция за анализаторите.

В момента за " Амазон " работят над 1,6 милиона души по света. Компанията посочи, че заплатата за чиновниците в депата и логистичните центрове надвишава 18 $ на час в Съединени американски щати.
" Амазон " планува да усили този месец и цената за абонамента за прайм услугата (на 15 $ месечно), която съставлява премиум оферта за доставка, включваща и и платформа за видео стрийминг.

Компанията залага на доходи сред 112 и 117 милиарда $ за настоящото тримесечие, което е нарастване с от 3 до 8 на 100 на годишна основа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР