Amazon актуализира своя гласов асистент Alexa, след като „умният” домашен

...
Amazon актуализира своя гласов асистент Alexa, след като „умният” домашен
Коментари Харесай

Alexa за малко да убие 10-годишно момиче

Amazon актуализира своя гласов помощник Alexa, откакто „ умният” домакински помощник „ предизвика” 10-годишно момиче да сложи монета сред зъбците на щепсел, отчасти включен в контакта.

Предложението пристигнало, откакто момичето поискало от Alexa „ предизвикателство, което да направи”, заяви BBC. „ Включете зарядно устройство за телефон до половината в контакта, след което докоснете една монета до откритите зъбци”, споделил интелигентният високоговорител.

Amazon, от своя страна, побърза да увери, че е отстранил грешката незабавно щом компанията научила за случката.

Майката на момичето Кристин Ливдал разказа случая в Twitter. „ Правихме някои физически упражнения-предизвикателства, като да вземем за пример лягане и катурване, държейки предмет върху крайници си… Навън времето беше неприятно. Детето просто искаше още едно упражнение”.

Тогава умният гласов помощник предложил на момичето да взе участие в предизвикването, което е „ намерил в мрежата”. Опасният опит, прочут като „ предизвикването с монетата”, стартира да циркулира в TikTok и други обществени медии преди към година.

Експериментът е рисков и за хората, и за домовете: може да докара до електрически удари, пожари и разнообразни вреди. „ Знам, че можете да загубите пръсти, длани, цели ръце”, споделя Майкъл Клъскър, шеф на пожарната в Карлайл Ийст. Служители на пожарната в Съединени американски щати също се оповестиха против по този начин нареченото предизвикателство.

Amazon твърди, че е актуализирал Alexa, с цел да не може повече асистентът да предлага сходни рискови действия в бъдеще. „ Доверието на клиентите е в центъра на всичко, което вършим, и Alexa е проектирана да дава точна, уместна и потребна информация на клиентите”, се споделя в изказването.

„ Веднага откакто разбрахме за тази неточност, предприехме бързи дейности, с цел да я поправим”, акцентират от колоса в онлайн търговията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР