Аматьорският футболен клуб Балкан (Варвара) е подал искова молба до

...
Аматьорският футболен клуб Балкан (Варвара) е подал искова молба до
Коментари Харесай

Бербатов: Факт е поредната искова молба за нарушения, направени от ръководството на БФС

Аматьорският футболен клуб Балкан (Варвара) е подал искова молба до съда, посредством която упорства всички решения от извършения на 12 октомври 2021 година конгрес на БФС да бъдат анулирани. Причина за това е, че техният пратеник Георги Градев не бил позволен да гласоподава.

По този мотив Димитър Бербатов, който загуби от Борислав Михайлов изборите за президент на съюза, разгласява следното известие, посредством което уведомява обществеността, че работи по отстраняването на новоизбрания президент и изпълком на БФС:

" Факт е следващата искова молба за нарушавания, направени от управлението на БФС по отношение на конгреса, извършен на 12.10.2021 година Протоколът от този конгрес към момента не се разгласява и клубовете са държани в цялостно незнание.

Един от клубовете, чийто пратеник непозволено и в нарушаване на устава на БФС и на ЗЮЛНЦ (Закон за юридическите лица с нестопанска цел) не беше позволен до присъединяване в конгреса, внесе на 05.11.2021 година в Софийския градски съд искова молба за ОТМЯНА НА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ на извършения на 12 октомври 2021 година конгрес. От клуба сезират съда освен за възпрепятстването на делегата на ФК " Балкан " - Варвара, да взе участие в конгреса, само че и за други нарушавания на устава и закона.

ФК " Балкан " - Варвара, бе подкрепят уверено от екипа на Димитър Бербатов, с цел да отбрани както своите, по този начин и правата на всички непозволено недопуснати до последния конгрес делегати на футболни клубове - членове на БФС. Заявяваме решителността си да продължаваме да работим взаимно с футболните клубове в България освен по разясняването, само че и по отбраната на техните права.



Потъпкването на устава и закона от настоящото управление на БФС е процедура от години, само че в този момент евентуално се прави, за да се вкара федерацията в правосъдни каузи, с цел да си подсигурява настоящето управление оставане отпред на БФС, без да има безапелационна законна основа и мандат от клубовете за това. Михайлов и компания сигурно схващат желанието на членовете на БФС и цялата футболна общност за смяна. Но и са наясно, че единствено с незаконосъобразни принадлежности могат да се закрепят в ръководството на футбола в България, без да се преценяват с дневния ред и желанията на своите членове. За страдание, всичко това ще докара до още по-голямо затъване на БФС в блатото на безвремие и безхаберие.

Ние от екипа на Димитър Бербатов продължаваме битката в полза на футболните клубове и на футболна България. Призоваваме БФС неотложно да разгласяват протокола и всички документи от конгреса от 12.10.2021 година Недопустимо е съвсем месец след него те да не са готови. Освен в случай че не се обмислят фалшификации! Какво прави управлението на БФС и за какво бави правенето на документите, ще стане ясно, откакто тези документи бъдат показани и се съпоставят с действително случилото се в зала 1 на НДК на 12.10.2021 година

В най-скоро време ще обявим публично и идващите си дейности в процеса за отстраняването на настоящето управление от БФС ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР