Аматьорските футболни клубове в България излязоха с позиция, чрез която

...
Аматьорските футболни клубове в България излязоха с позиция, чрез която
Коментари Харесай

Аматьорските клубове излязоха с позиция, искат право на глас

Аматьорските футболни клубове в България излязоха с позиция, посредством която се афишират срещу предлагането на Изпълкома към БФС при избор на нов президент право на глас да имат единствено отборите от професионалните Първа и Втора лига.

От известието, оповестено в уеб страницата на родната централа, излиза наяве, че БФС поддържа дилетантите.

" Във връзка с тиражираните в медийното пространство информации за възможна смяна на Устава на БФС, касаеща лишаване правото на представителите на аматьорския футбол на присъединяване в отчетно-изборното заседание, управлението на Аматьорската футболна лига декларира, че Уставът на БФС и правилата за демократично осъществяване на избори са в звук с задачата на централата, която изрично постановява, че развиването на футбола на всички равнища и популяризирането му са приоритет №1.

Вярваме, че аматьорските клубове и детско-юношеските школи са гръбнакът на най-масовия спорт у нас, а всички те – бидейки пълноправни членове на БФС, имат уставното право да показват позицията си чрез своя избор.

Ръководството на БФС поддържа позицията на АФЛ и още един път акцентира, че Българският футболен съюз работи еднообразно старателно за безусловно всички клубове в страната и разчита всички те да бъдат нужният коректив за неговата активност ", пишат ръководителите на дилетантите. "

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР