Аматьорите оставят разбити държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми,

...
Аматьорите оставят разбити държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми,
Коментари Харесай

Нежното острие на ГЕРБ разряза въздуха: Аматьорите оставят разбита държава, дамаджани, бухалки, парапети…

„ Аматьорите оставят разрушени държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми, парапети, бухалки, дамаджани, опостушен парламентаризъм зад решетки, брутално потъпкване на правовия ред и нулева приемливост към Конституцията “, съобщи в декларация от името на ГЕРБ ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова. В последния ден на 47-ото Народно заседание тя заключи резултатите на отиващата си власт и болшинство.

Ето какво съобщи от трибуната Атанасова:

Уважаеми господин ръководител, уважаеми сътрудници,

47-мото Народно заседание завършва своята работа. Правителството на четворната коалиция устоя шест месеца, преди да настъпи неизбежния й разпад. Първото излъчено с парламентарно болшинство държавно управление, издържало 6 месеца и първото свалено с избор на съмнение.

Какво оставя след себе си това ръководство?! Ясното и недвусмислено – А-отборът потвърдено са дилетанти.

Тълпата може да се ръководи с СМС-и, само че тълпата не може да ръководи.

Аматьорите оставят разрушени държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми, парапети, бухалки, дамаджани, опостушен парламентаризъм зад решетки, брутално потъпкване на правовият ред и нулева приемливост към Конснитуцията.

То оставя енергийна рецесия, липса на съществени енергийни запаси, липса на различни доставки на газ, плашещи цени на електрическата енергия и горивата. Полуфалирали държавни предприятия за доставка на сила. Разбити вериги за доставки. Посредници, конфигурирани съзнателно, с цел да се употребява целеустремено основаната енергийна рецесия и да се изтискват и последните пари на българските предприятия и на българските жители.

Оставят енергиен колапс.

Енергийната рецесия води след себе си икономическа рецесия. Ако не се овладее незабавно енергийната рецесия, знаете доста добре какво следва. Следва, стопански колапс с всеобщи банкрути на предприятия и хиляди безработни хора на улицата. След икономическия колапс ще последва колапс на обществените системи.

Наред с това държавното управление на Кирил Петков оставя нанесените на външнополитическия имидж на България вреди, които занапред ще бъдат изчислявани, а поправянето на последствията ще отнеме години. Да споменем единствено многократното връщане на Плана за възобновяване и резистентност и дискредитирането ни пред Европейската комисия в Брюксел. Срамните гърчове с военната помощ за Украйна. Двойната политика във връзка с Република Северна Македония. Спекулативното ангажиране на престижа на наши външни сътрудници във вътрешнополитически интриги и корупционни схеми. Обидните за достолепието на страната ни воаяжи на премиера и неговите сътруднички в чужбина за по една вечеря. Години ще са нужни, с цел да се измие този външнополитически срам и да се възвърне най-малко малко достолепието на страната ни, което Кирил Петков по този начин безмилостно унищожаваше.

Никоя от тези рецесии, обаче, нямаше да се развихри в подобен мащаб, в случай че над всички тях не беше се извисила ужасната политическата рецесия, в която страната ни беше хвърлена преди две години. Тази рецесия стартира, когато вие под юмрука решихте, че ще обявявате война на политическа партия ГЕРБ, а партия ГЕРБ би трябвало да бъде заличена от политическата карта на България.

Преживяхме всичко омразата, внушението, обидите, чегъртането, арестите. Но Кой и с какви думи ви убеди, натисна, СМС ли ви написа?! Кой? – че би трябвало да се изправите против 650 000 български жители и да ги ненавиждате? Ще се опитате ли да си припомните кои са тези лица, които са ви нашепвали по какъв начин би трябвало да ненавиждате партия ГЕРБ, да ненавиждате нейните членове, да желаете да чегъртате и унищожавате всеки?

Ще си припомните ли, кой ви е внушавал думите, с които би трябвало да ни обиждате, да ни хулите, да ни клеветите от тази естрада? И най-важното. Видяхте ли по какъв начин омразата към нас прерасна в ненавист посред ви? В ненавист на всеки против всеки? Усетихте ли, видяхте ли, по какъв начин тя ви разяде от вътрешната страна? Почувствахте ли нейната опустошителна мощ, която изпепели вашето болшинство и вашето държавно управление? Не опозицията, омразата и ви довърши! Ако не осъзнаете, че това е същинския ви проблем – омразата ви – тя ще ви досъсипе!

Но не това е нашето задоволство!

Нашето задоволство ни го даде правосъдната система на България, като не позволи беззаконието да господства.

Нашето задоволство ни го даде Конституционният съд и тези съдилища, които отменяха и обявяваха за незаконни поредно актовете на държавното управление на Кирил Петков. В правовата страна по-голямо оскърбление и по-голямо наказване, само че и по-категорична оценка за едно държавно управление няма.

ГЕРБ устоя на всички удари и сега е доста по-силна, по-сплотена и по-мотивирана да помогне на обществото ни и на България да се измъкнем от тази ужасна обстановка, в която се намираме. Благодарим на стотиците хиляди членове и симпатизанти на ГЕРБ, които макар чудовищния напън, на който бяха подложени не изгубиха религия в нас и ни даваха силата, която имаме. Заради тях, поради стотиците хиляди наши гласоподаватели, ние не се огънахме и не се пречупихме. Ако се питате какво е стимулирало нашето държание в 47-мото Народно заседание, то отговорът на този въпрос би трябвало да е явен. С всяко наше деяние тук, в Народното събрание, ние връщахме себеуважението на нашите гласоподаватели и уважението към политическа партия ГЕРБ. От тази естрада през днешния ден желая да се обърна към нашите гласоподаватели и да им кажа:

Приятели, благодаря Ви за силата, която ни дадохте!

Ние не Ви предадохме! Няма да Ви предадем и отсега нататък!

Няма да предадем България!

На изборите през октомври подкрепете мощно ГЕРБ! Нека ги бием с техните машини! Ние Ви обещаваме, че ще се гордеете с Вашия избор и ще се гордеете с това, което дружно ще създадем за България! Благодаря Ви от името на 59-те народни представители на парламентарна група ГЕРБ-СДС, които се борихме с всички сили за това България да остане свободна, демократична и правова страна. Успяхме с помощта на Вас и поради Вас и отново поради Вас и дружно с Вас ще успеем и идващия път!

В идващото 48-мо Народно заседание, в случай че ГЕРБ-СДС ще би трябвало да сформира държавно управление, ще Ви покажем по какъв начин се работи дружно за положителното бъдеще на България и за нейното почтено място в фамилията на европейските нации. В идващото Народно заседание ние ще сме тук и на тези от Вас, които народът ще реши да върне още веднъж в тази зала, ще покажем по какъв начин се работи за задачите, които сме си сложили. Защото такава ще е националната воля, а националната воля е свята. Урокът на последната една година и половина е, че който се изправи против националната воля, – върви на предварителни парламентарни избори. Надявам се, до октомври да сте осмислили по какъв начин се докарахте до тук, да приемете, най-сетне,че народът ни е умен и да се съгласите, че неговата воля е Божия воля. И когато, народът още веднъж ви каже, че избира в ръководството на страната да взе участие ГЕРБ, да се отнесете с схващане към това обръщение и да го приемете.

Нашият, а уповавам се и Вашият общ интерес е България да е спокойна, свободна и развита страна, а ние българите, без значение какви политически възгледи изповядваме, да живеем в съгласие, приемливост, да сме солидарни, да си оказваме помощ да преодоляваме рецесиите и да вървим дружно напред. Помислете си още един път, не можете да успехите личния си народ!

Успех на всички!

Бъдете здрави, рационални и толерантни!

Бог да пази България!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР