Аматьорът Джеймс Кейхил сътвори една от най-големите изненади в историята

...
Аматьорът Джеймс Кейхил сътвори една от най-големите изненади в историята
Коментари Харесай

Сензация в снукъра - аматьор отстрани О`Съливан в Крусибъл

Аматьорът Джеймс Кейхил сътвори една от най-големите изненади в историята на снукъра, побеждавайки с 10:8 фрейма Рони О'Съливан в първия кръг на Световното състезание в "Крусибъл ".

О'Съливан губеше с 4:5 след първата сесия в мача, а през днешния ден се стигна до 5:8, откакто "Ракетата " пропусна куп чисти благоприятни условия против 23-годишния квалификант.

След брейкове от 104 и 89 той въпреки всичко съумя да изравни за 8:9, само че Кейхил, който даже няма място в международната класация, сподели необикновено самообладание в основните последни фреймове, с цел да стигне до безспорната сензация.

Така петкратният международен първенец по този начин и не е прекосявал след 1/4-финалите в "Крусибъл " от 2014 насам. Той призна, че не се е чувствал добре и му е било мъчно да стои безсънен. "Не се усещах добре в последните седмици и не съм спал добре в последните нощи. Той се оправи добре. Овладя се. Беше доста сполучлив сезон за мен, само че в този момент не бе писано ", показа О'Съливан след крушението.

Във втори кръг пък Кейхил, който е едвам първият дилетант, стигнал до "Крусибъл ", ще срещне шотландеца Стивън Магуайър.

 Рони О
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР