Амансио Амаро - легенда на Реал Мадрид и почетен президент

...
Амансио Амаро - легенда на Реал Мадрид и почетен президент
Коментари Харесай

Почина Амансио - една от легендите на Реал Мадрид

Амансио Амаро - легенда на Реал Мадрид и почетен президент на клуба, умря на 83-годишна възраст. Бившият футболист има 14 сезона, 471 мача и 155 гола за Кралския клуб. С Реал той има 13 трофея и 2 голмайторски трофея " Пичичи ".

Амансио Амаро Валера е роден на 16 октомври 1939 година в Ла Коруня и е бил състезател и треньор на “лос бланкос ” - като се причислява към клуба през 1962 година Амансио играе за Реал Мадрид сред 1962 година и 1976 година, като печели шестата европейска купа за тима, девет трофеи в испанското състезание и три купи на Испания. Наричан е от почитателите ”El Brujo " (Магьосникът).

През 1964 година Амансио заема трето място в гласуването за " Златната топка " и печели Европейското състезание с Испания. За “Ла Фурия ” той записва 42 мача и 11 гола. Амансио се отдръпва от футбола на 30 юни 1976 година Той е четвъртият най-хубав голмайстор на Реал Мадрид за всички времена след Алфредо ди Стефано, Ференц Пушкаш и Пако Хенто.

Амансио Амаро влиза в историята като треньор на Реал Мадрид, като извежда дублиращата групировка на клуба Реал Кастилия до шампионската купа във втора дивизия през 1984 година През идващия сезон той застава отпред на първия тим на Реал Мадрид, до момента в който не е сменен от Луис Молуни, преди да приключи акцията, в която те печелят Купата на лигата и Купата на УЕФА.

Амансио Амаро наследява Пако Хенто през януари 2022 година като почетен президент на Реал Мадрид.

От клуба излязоха с публично изказване за гибелта на своята легенда: " Реал Мадрид, неговият президент и Бордът на шефовете надълбоко съжаляват за гибелта на Амансио Амаро, почетен президент на Реал Мадрид и една от огромните митове на нашия клуб и на международния футбол. Амансио Амаро умря на 83-годишна възраст. Той ще бъде запомнен от всички мадридисти и от всички футболни почитатели като един от най-големите легенди на спорта. Реал Мадрид изрича своите съболезнования на всички мадридисти. Нека той почива в мир ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР