Аманда Нунеш защити титлата си в категория петел в главното

...
Аманда Нунеш защити титлата си в категория петел в главното
Коментари Харесай

Аманда Нунеш защити титлата и се оттегли от ММА

Аманда Нунеш отбрани купата си в категория петел в основното събитие на UFC 289 и по-късно разгласи, че се е отдръпва от ММА. Шампионката се оправи елементарно с кандидата Ирен Алдана, а след това съобщи, че се пенсионира.

Двойната шампионка на UFC оглави събитието UFC 289, което се организира във Ванкувър, Канада. Нунеш заложи купата в категория петел против Алдана, която се показа доста разочароващо. Ирен съумя да изкара 5 рунда с Нунеш, само че не направи нищо, с цел да вземе купата.

Всеки рунд протече под диктовката на Нунеш. Тя успяваше да господства както в стойка, по този начин и на земята. Нунеш с лекост пренасяше Алдана на земята, където й вкарваше удари и доминираше. Ирен беше прекомерно пасивна и не заплаши с нищо шампионката.

Amanda Nunes Happy retirement. We're forever grateful for this ass whooping
— ጭኮ lover (@TarikuMs)
Единственото, което Алдана направи беше да вкара тежко дясно кроше в първия рунд. Това беше най-хубавото от нея в борбата. Пасивността на Алдана отегчи почитателите, само че пък беше добре за Нунеш. В последна сметка след 5 доминантни рунда Нунеш завоюва с единомислещо решение на съдиите - 50–44, 50–44, 50–43.

В изявлението след срещата Нунеш сложи коланите в центъра на клетката и смъкна ръкавиците си. Така тя разгласи, че поставя завършек на своята кариера. Аманда се отдръпва с връх 23 победи и пет загуби в ММА. Тя стопира на върха като шампионка в категория петел и перо. Нунеш държи доста впечатляващи върхове в UFC и мъчно друга жена ще я надмине.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР