Аманда Нунеш (23-5) сложи край на кариерата си в професионалния

...
Аманда Нунеш (23-5) сложи край на кариерата си в професионалния
Коментари Харесай

Аманда Нунеш се отказа на върха

Аманда Нунеш (23-5) постави завършек на кариерата си в професионалния ММА. Бразилката заяви това директно след успеха ѝ над Ирен Алдана в главанта борба на събитието UFC 289, което се организира във Ванкувър.

Бразилката надви над Алдана с единомислещо съдийско решение след пет рунда здрава борба. Шампионката в две категории отбрани поясите си, като употребява отлична битка и тежки удари в стойка, с цел да си завоюва гласовете на страничните арбитри.

Първите два рунда бяха относително равностойни, само че в третата част Алдана стартира да се изморява и събарянията на Лъвицата ставаха от ден на ден. Нунеш използваше ловко боксови комбинации и удари с лакти, с цел да отнеме от фокуса на съперничката си от Мексико и да нападна с поваляния в двата крайници.

В края на борбата Алдана беше окървавена и подута, до момента в който шампионката нямаше съществени следи от багра по лицето си. 

" Преди много време споделих на половинката ми и майка ми, че ще се откажа. Дойде време да го направя ", съобщи Нунеш пред Даниел Кормие, а по-късно благодари на UFC за поддръжката през годините.

Бившата състезателка на Американ Топ Тийм слаа завършек на кариерата си като носителка на поясите в категории петел и лека. 

35-годишната бразилка държи няколко върха в най-елитната ММА организация в света. Сред тях са най-вече победи в шампионски дуели при дамите (11), най-дълъг интервал като първенец (3096 дни), най-вече победи в женските дивизии (16).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР