Аман от помощта на великите сили! Българите са горд нрод!

...
Аман от помощта на великите сили! Българите са горд нрод!
Коментари Харесай

Рашидов за Магнитски: Аман от помощта на великите сили! Защо го правят преди избори?

" Аман от помощта на великите сили! Българите са горделив нрод! Когато велика мощ ни помогне, години не можем да се оправим. Много апелирам да спрат да ни оказват помощ - минаха границите на помощта ".

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов във връзка новия лист " Магнитски ", в който попада и някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов.

 

" С какво ни оказват помощ? Това са интриги? Европа се тресе от корупционен скандал, за какво са се вторили в България? Защо е фиксацията върху България? В Европа няма ли корупция? Да извиняват братята американци, само че за какво вършат това преди избори? Защо не показаха грантаджиите на " Америка за България "? Не мога да приема преди избори по този начин да се посичат хора без доказателства ", безапелационен бе Рашидов. 

На въпроса дали би се разграничил от Влади Горанов, Рашиов съобщи: Аз от приятелите си не се отхвърлям!

 

Жертвите в Турция са повече, в сравнение с в Америка, когато паднаха двете кули, уточни Вежди Рашидов в коментар за разрушителното земетресение, което сполетя южната ни съседка и Сирия.

 

Ще направя свое персонално подаяние, показа някогашният ръководител на Народното събрание и сподели, че ще се свърже с посланика на Турция Айлин Секизкьок. 

" В момента хората имат потребност от газови печки, от храни, одеяла, палатки. Това е най-необходимото. След това несъмнено ще продължим да оказваме помощ, тъй като бедствието е доста огромно, нечовешко е ", добави Вежди Рашидов.

По отношение на Сирия, той сподели, че човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин. Това е човешка орис и в нея би трябвало да се реагира равнопоставено, както към живота на едни, по този начин и към живота на други.

 

Миграцията към този момент е европейски проблем. Европа узря за това, уточни Вежди Рашидов. И посочи, че без да се седне на маса с турския президент този проблем не може да се реши. Затова предложил България да е медиатор в диалозите Европейски Съюз - Турция.

 

Радвам се на всичко, което ще е добре за България, сподели той. И даде образец и с договарянията за газ с Турция, в които също е взел участие.

 

Вежди Рашидов отговори и на въпроси, свързани с новите наказания по " Магнитски ".

 

Аман от помощта на великите сили. Когато велика мощ ни помогне, години не можем да се оправим. доста апелирам да спрат да ни оказват помощ - минахме границите на помощта, сподели той.

 

Защо е фиксацията върху България? В Европа няма ли корупция. Да извиняват братята американци, само че за какво вършат това преди избори?, попита с болежка Рашидов.

 

Хората страдат от липса на правораздаване, а не от Гешев, сподели още Вежди Рашидов във връзка фиксацията върху личността на основния прокурор.

Законите за правосъдната система би трябвало да се създадат от професори в университета. На Гешев като му свърши мандата, ще си върви. Не ни би трябвало закон за Гешев, а за правосъдната система, бе безапелационен той.

Стига с тази помощ от Съединените щати! Искат да не харесваме Русия, да харесваме " Америка за България ". Аз децата на някогашните комунисти и Държавна сигурност не ги одобрявам. С какво ни оказват помощ - с интриги?, не скри огорчението си създателят.

 

" Много желая да се отдам на лов на риба, на спорт и на галерията, само че оставям една дребна малка врата и за политиката. Няма да разреша да бъда гонен. В името на приятелите - ще помисля ", по този начин отговори Вежди Рашидов на въроса дали е затворил пътя за полииката.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР