Ама моля Ви се – това беше реакцията на втория

...
Ама моля Ви се – това беше реакцията на втория
Коментари Харесай

Цветанов се скри от въпрос за несъответствието от над 136 хил. лв. в доходите му

" Ама апелирам Ви се " – това беше реакцията на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и началник на предизборния щаб на ръководещата партия на въпрос на Actualno.com по какъв начин ще разяснява несъответствието от 136,5 хиляди лева в приходите и разноските на фамилията му за интервала 2003 - 2013 година, открита от КНОПИ по данни на Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт и по банкови извлечения.

Въпросът му беше заложен на входа на театъра в Добрич, само че той се обърна и потегли към залата на Мелпомена, където го чакаха за среща симпатизанти от региона.

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не дава достъп по Закона за достъп до социална информация до документите (ЗДОИ), показващи сериоз...

Срещата в Добрич не беше оповестена в медиите, нямаше планувана и конференция. На място пристигнаха хора от Каварна, Крушари, Тервелско. Преди това е имало среща с партийния актив в залата на хотел " Изида ", чийто притежател е консултант от ГЕРБ.

Проверката, открила несъответствието от 136 хиляди лв. във финансово-имуществения оборот на Цветанов и фамилията му, е правена от КПКОНПИ, а докладна излезе на бял свят от уеб страницата " Биволъ ". Докладната е писана от от Георги Апостолов и е пратена на тогавашния началник на КОНПИ и настоящ ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който също лъсна в " Апартаментгейт " с терасата си от 186 квадрата, за която твърди, че е обща част, само че на която има сауна и барбекю, както и достъп само от жилището му. Въпросният " тризонет " се намира на ул. " Професор доктор Георги Павлов ", в столичния квартал " Гео Милев ".

На база на предоставените данни за инспекцията на Цветанов от Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, банките, в които фамилията му е разполагало със сметки, данни за придобивано и продавано имущество, КОНПИ пресмята, че за проучвания период  фамилията на Цветанов е получило като доход впечатляващата сума от 1 039 740 лева (бел.ред. - според съкратения преразказ на отчета в мнение на дирекция " Координация и надзор " сумата е 1 057 461 лева.).

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов въпреки всичко се отхвърли от решението си да стане нещатен помощник към групата на партията си...

Цветанови обаче са си разрешили и съществени разноски. Тук изчисленията са по-сложни - за разноските на фамилията КОНПИ е употребила статистическите данни на Национален статистически институт за прехрана на четиричленно и петчленно семейство, като за целия интервал от 10 години  сумата възлиза на 112 476 лева  От отчета излиза наяве, че така  изчислената прехрана на фамилията е по-ниска от изхарченото от тях за пътувания в чужбина - в размер на 175 395 лева  За покупки на артикули и услуги са платени 250 970 лева, за налози и такси - 46 328 лева Общо разноските на фамилията за 10 години възлизат на 529 449 лева, се твърди в отчета на КОНПИ. При покриване на тези разноски на фамилията са му останали чисти приходи в размер на 510 291 лева, само че те не са задоволителни, с цел да покрият цената на добитото имущество. За 10 години добитото имущество е на стойност 646 860 лева (бел. ред. - тук са включени и спестявания по банковите сметки), т.е.  налице е противоречие от 136 569.8 лева . От него би трябвало да се извадят в началото наличните средства по банкови сметки от 17 521 лева и  окончателното противоречие е в размер на 119 048.7 лева , написа в отчета на КОНПИ.

Това противоречие е съществено - сумата би стигнала за прехрана на фамилията по статистиката на Национален статистически институт за още 10 години, но  по закон не е задоволително висока за пристъпване към конфискация на нелегално добито имущество. Прагът за пристъпване към конфискация по времето, когато е правена инспекцията, е бил 250 000 лева . Именно с това съображение през май 2015 година комисията е прекратила инспекцията по преписката.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР