АМ “Струма” беше блокирана заради протест на жители на благоевградско

...
АМ “Струма” беше блокирана заради протест на жители на благоевградско
Коментари Харесай

Жители на Покровник блокираха АМ Струма

АМ “Струма” беше блокирана поради митинг на поданици на благоевградско село, съобщи NOVA. Те упорстват за незабавен ремонт на моста, който свързва Покровник с Благоевград. Основите на оборудването подадоха поради придошлите води на река Струма през декември предходната година. Оттогава ремонт не е почнал.

В момента поради затворения мост неудобствата за хората от Покровник са големи. Жителите на селото споделят, че са принудени да изминават двойно разстояние, поради това - разноските им са се нараснали.

Според тях, няма воля от властта казусът да се реши и мостът да се възвърне. Областният шеф Валери Сарандев изясни, че сега вървят нужните процедури. Мостът първо ще би трябвало да бъде съборен, а по-късно отначало построен.

“Изготвяме плана, той е утвърден от Министерството на районното развиване, чака се публикуването и оповестяването на спечелилите в цялата процедура”, сподели Валери Сарандев, регионален шеф на Благоевград.

“Много ми се желае страната да намерения за това да върне министерството на бедствията и повредите или организации или каквото и да е, с цел да може в такива случаи да се реагира бързо, навреме с държавни пари”, счита кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Срокът за създаване на моста е 390 дни. Кога ще стартира действителното строителство обаче зависи и от това дали процедурите преди този момент ще бъдат обжалвани. А хората се заканиха за нови митинги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР