ъм момента най-сигурните източници изглеждат доставчиците на втечнен газ, които

...
ъм момента най-сигурните източници изглеждат доставчиците на втечнен газ, които
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Доставчиците на втечнен газ започват да заместват ”Газпром”

ъм момента най-сигурните източници наподобяват доставчиците на полутечен газ, които внасят газ за Европа. Те малко по малко стартират да заместват доставчиците от ”Газпром”. Има опция и за доставки на тръбен газ от Норвегия.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия енергийният специалист Калоян Стайков.

Ако " Газпром " спре напълно природния газ за Европа, обстановката става друга и прочитът на обстановката ще е различен, посочи той.

Европа загуби много време, още през февруари можеше да се планува, че ще има ограничаване и прекъсване на доставки на газ от Русия. Трябваше по-рано да стане ясно на Европейския съюз, че това, което Русия приказва, и това, което прави, са две разнообразни неща, акцентира енергийният специалист.

Той разяснява, че България не получава количествата природен газ по контракта с " Газпром ", тъй като Русия е решила едностарнно да промени изискванията. При американския газ приказваме за краткосрочни доставки. Когато доставките са краткосрочни, те, естествено, са на по-висока цена.

Миналата година дебатът беше на база цена, търсеше се по-евтиният, а тази година към този момент дебатът е за обезпечаването на доставките, сподели още Калоян Стайков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР