АМ „Марица“ ще бъде затворена заради пожара, тъй като има

...
АМ „Марица“ ще бъде затворена заради пожара, тъй като има
Коментари Харесай

Затварят магистрала „Марица“ заради горски пожар

" Автомагистрала „ Марица “ ще бъде затворена поради пожара, защото има риск огънят да слезе до автомагистралата ", съобщи Николай
Вълчев, шеф на ОДПБЗН в Хасково по БТВ.

„ Сигурно ще затворим Автомагистрала „ Марица “ тъй като пожарът от Доситеево и Ерусалимово слиза надолу “, удостовери регионалният шеф Минко Ангелов по БНР.

В момента два са дейните пожари на територията на региона, като към момента не са овладени. Единият пожар е до ЖП линията, минаваща около Любимец, като той се простира и на територията на общините Свиленград и Харманли.
Вторият пожар е край Йерусалимово.

Три общини в Хасковско оповестиха бедствено състояние поради 7 огромни горски пожара и още доста дребни - Харманли, Любимец и Свиленград.

Областният шеф на Хасково Минко Ангелов съобщи по Българска национална телевизия, че нощес след 21.00 часа е извикана техника от мини Марица - Изток, която се включи сутринта в гасенето на пожарите. Няма заплаха за популацията, няма наранени парцели.

Вчера във Вълче поле изгоряха няколко постройки. Кметът на Любимец Анастас Анастасов сподели, че пожарът е породен от жена, която е чистила огнище и е изхвърлила горещи въглени. Силният вятър е разпалил бързо огъня. Повредени са две къщи и три-четири селскостопански постройки, в които не живеят хора. Нещата са овладени, заплаха за хората в селото няма, сподели Анастасов.

Усложнена е ситуацията и в гората на панагюрското село Елшица. Хиляди декари бяха обхванати в огнения капан, макар че пожарът е локализиран. Целият периметър на бедствието беше обходен и обработен с вода, по въздух. За това помогнаха три военни хеликоптера на авиобазата в Крумово. Две са сериозните точки на стихията. Пожарът край Елшица е локализиран, само че непрекъснато се появяват нови огнища. Евакуирани хора няма, няма и потърпевши къщи, само че са наранени хиляди декари гора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР