АМ „Люлин“ става част от АМ „Струма“, а пътят Калотина

...
АМ „Люлин“ става част от АМ „Струма“, а пътят Калотина
Коментари Харесай

„Люлин“ става част от „Струма“, пътят Калотина - София става магистрала „Европа“


Автомагистрала „ Люлин “ става част от Автомагистрала „ Струма “, а пътят Калотина - София става автомагистрала „ Европа “, която ще включва и Северната скоростна дъга. Това е планувано в решение на Министерския съвет, с което се утвърждавасписъкът на републиканските пътища и се приема описът на пътищата отрепубликанската пътна мрежа, за които се заплаща винетна такса, оповестиха от държавната осведомителна работа

Автомагистрала „ Люлин “ се причислява към „ Струма “ заради дребната сидължина - 19,6 км, и обстоятелството, че се явява естествено начало на избраното за АМ„ Струма " трасе. Така секторът „ София - Перник " става част от пътя „ София - Перник -Дупница - Благоевград - Симитли - Кресна - Сандански - граница Гърция ".

На 15 ноември 2018 година беше подписан договорът с определения реализатор заизграждане на 14,5 км от трасето на пътя Калотина - София в сектора от граничнияпункт до пътен възел „ Драгоман ", като планът планува и излаз към интермодалентерминал Драгоман. Предстои сключване на контракт и за още един сектор от него -между Драгоман и Сливница. С модернизацията на пътя сред границата с РепубликаСърбия и София ще се усъвършенства свързаността на страната със западната ни съседка. Такаще се понижи времето за пътешестване и ще се увеличи пътната сигурност по трасето.

С държавното решение мостът на р. Дунав в посока Русе - Гюргево зачастта на територията на Република България се дефинира за оборудване, за което сесъбира такса за прилагане на настрана оборудване по републиканските пътища, съгласноразпоредбата на Закона за пътищата, аналогично на настоящето състояние.

Изменението в листата на републиканските пътища се прави заради множествотонастъпили промени, свързани с въвеждането в употреба на нови пътни прави,които са част от републиканската пътна мрежа на страната, или отпадане на трасета отнея.

Изменението в наименованията на автомагистралите може да бъде забелязано в идната таблица:

Номер на пътя

Име на пътя

Наименование на пътя

Области

А-1

Тракия

София-Пловдив-Стара Загора-Ямбол-Бургас

Сф, Следствен отдел към окръжна прокуратура, Пз, Пд, СЗ, Сл, Яб, Бс

А-2

Хемус

София-Ботевград-Шумен-Девня-Варна

Сф, Следствен отдел към окръжна прокуратура, Лч, Пл, ВТ, Тщ, Ш, В

А-3

Струма

София-Перник-Дупница-Благоевград-Симитли-Кресна-Сандански-Граница Гърция

Сф, Пк, Кн, Бл

А-4

Марица

(Пловдив-Стара Загора)-Харманли-Свиленград-Граница Турция

СЗ, Хс

А-5

Черно море

Варна-Бургас

Бн, Бс

А-6

Европа

Граница Сърбия-София

Следствен отдел към окръжна прокуратура, Сф
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР