АМ Хемус е невъзможно да бъде завършена до 20204 г.

...
АМ Хемус е невъзможно да бъде завършена до 20204 г.
Коментари Харесай

Било невъзможно АМ „Хемус” да е готова до 2024 г.

АМ „ Хемус ” е невероятно да бъде приключена до 20204 година Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков пред във връзка посочения период от някогашния министър председател Бойко Борисов през 2020 година

„ Просто филмът, който ни посочваха тогава, беше дълъг, а асфалтът пай. Имаше огромно говорене за „ Хемус “, в това число бяха раздадени част от парите напред без планове, без разрешителни за градеж, без устройствени проекти. На сектори 4 и 5 намерихме нелегално строителство. Сега променихме обстановката, като внесох текст за толерантност на тези градежи, посредством промени в Закона за устройство на територията, с цел да можем да узаконим противозаконното строителство. Ако Народното събрание ги одобри, ще може да продължи да се строи. Така че Автомагистрала „ Хемус “ влиза в Народното събрание. До края на 2024 година може да се приключват първите три сектора. 4, 5 и 6 лот не са стартирани и зависят от Народното събрание, за 7 и 8 и 9 няма подготвен план, има смяна на трасето, а на 9-и сектор сме на финала за решаването на казуса “, сподели районният министър.

До средата на месец декември ще бъде възобновено придвижването по „ Хемус “. Ремонтите в тунелите „ Витиня “ и „ Ечемишка “ са завършили, остават единствено довършителни действия по един от виадуктите, добави Шишков.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР