Аляска е известна с ангажимента си към устойчив риболов, но

...
Аляска е известна с ангажимента си към устойчив риболов, но
Коментари Харесай

Учените разкриват изумителна причина милиарди снежни раци да изчезнат от Берингово море: „Умът ми просто беше поразен“

Аляска е известна с уговорката си към резистентен лов на риба, само че през последните няколко години милиарди снежни раци са изчезнали от водите на щата, което провокира следствие, което разкри трагичната причина за тяхното неявяване.

Какво се случи?

Както Рейчъл Рамирес от CNN описа, департаментът на Аляска Fish and Game анулира добива на снежни раци за втора поредна година на 6 октомври заради стеснен брой създания.

Когато учени от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) разгледаха по-задълбочено въпроса, те откриха, че 10 милиарда раци са изчезнали от източната част на Берингово море от 2018 година Те имат вяра, че извънредно топлите води през 2018 година и 2019 година евентуално са предизвикали апетит, като високите температури усилват калорийните потребности на снежните раци, съгласно публикация, оповестена в списанието Science.

„ Когато получих данните от изследването за 2021 година за първи път, мозъкът ми просто беше взривен “, Коди Шувалски, биолог по риболова в NOAA, който беше водещият създател на проучването, сподели пред CNN.

„ Промените в климата в действителност хвърлят ключ в нашите проекти, нашите модели и системи за ръководство “, добави Шувалски.

Защо това е обезпокоително?

Докато по-топлите води може да наподобяват като положително нещо за тези, които обичат да се потапят в морето, високите температури, за жалост, основават голям брой рискове за околната среда за морските създания и хората – и тези покачващи се температури не се лимитират единствено до Аляска.

Океаните, които оказват помощ за регулирането на температурата на планетата, са погълнали повече от 90% от породеното от човешката активност прегряване на Земята сред 1971 година и 2010 година, съгласно към Междуправителствения панел по изменение на климата. И скоростта на повишаване на температурите се усилва.

Рибата и морските блага са главен източник на протеин за повече от три милиарда души, до момента в който 10-12% от международното население зависи от риболовната промишленост за препитанието си, съгласно организацията с нестопанска цел The Nature Conservancy.

Какво се прави за битка със стоплянето на океана?

За благополучие, доста народи към този момент поддържат начинания за понижаване на замърсяване от хващане на топлота газове, до момента в който редица новаторски учени и компании прибавят към нашия набор от принадлежности с решения като технология за хващане на въглерод.

Не сте академик или откривател? Все още можете да бъдете част от решението и даже да спестите пари в процеса, в това число като изключите уредите си и изключите осветлението си, когато не се употребяват.

Присъединете се към нашия безвъзмезден бюлетин за готино вести и готини препоръки , които улесняват да си помогнете , до момента в който помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР