Алуминиевото фолио е основен елемент в нашата кухня. С него

...
Алуминиевото фолио е основен елемент в нашата кухня. С него
Коментари Харесай

Не увивайте с фолио остатъци от храна!

Алуминиевото фолио е главен детайл в нашата кухня. С него покриваме храната, изключително остатъците, като по този метод предотвратяваме навлизането на светлина, защото то е изцяло непрозрачна. Често ги използваме за пакетиране на избрани храни, когато ще ги транспортираме от едно място на друго, като сандвичи да вземем за пример.

Въпреки че е необятно публикувана процедура, потреблението на алуминиево фолио, с цел да резервира остатъците в хладилника може да е доста огромна неточност. И най-важното, че бактериите имат опция да се развъждат в храната, опакована с алуминиево фолио. 
Едно топче от алуминиево фолио в пералнята ще свърши чудеса с прането
Всяка година се създават все по-нови перални машини. Да, няма нищо неприятно техниката да се развива, даже и битовата, само че като чели пране...
Прочети повече
Точно както имаме потребност от въздух с цел да дишаме, бактериите се нуждаят от него с цел да процъфтяват. Това може да се ревизира, като се остави доста гореща храна на стайна температура за повече от два часа. През това време някои бактерии, като staphylococcus и Bacillus cereus, порастват бързо и в някои случаи създават отрови, които не се унищожават даже при високи температури на готвене. Ако ядете тази храна, рискувате от хранително отравяне, което може да бъде последвано от доста съществени последствия.

Въпреки че, желаеме да избегнем това с алуминиево фолио, действителността е, че покриването на храната по този метод може да докара до същия или даже по-лош риск от незапечатване на храната изцяло. Това е по този начин, защото  алуминиевото фолио не е предопределено за запечатване, а за печене.

За да предотвратим храната ни да стане жертва на бактерии и да се наложи да я изхвърлим, би трябвало да затворим остатъците в херметически затворени контейнери – за предпочитане стъклени – и плитки, с цел да ускорим процеса на изстудяване.

„ Когато има въздух, бактериите имат късмет да порастват по-бързо “, споделя диетологът Линдзи Малоун. " Алуминиевото фолио пропуща въздуха, тъй че имате потребност от положителни контейнери, в случай че желаете да изолирате вярно храната си. В противоположен случай остатъците се скапват и можете да консумирате тези отрови ", прибавя той.

Този специалист предлага да не употребявате алуминиево фолио за покриване на към този момент сготвена храна. Като опция той предлага тези препоръки:
Интересни и потребни способи да употребите алуминиевото фолио отвън кухнята
Алуминиевото фолио, което употребявате в кухнята по време на готвене или с цел да изпечете вкусна риба, има доста по-широко приложение и мож...
Прочети повече
- Да се употребяват изцяло херметически контейнери,, с цел да форсира процеса на изстудяване и да се предотврати приема на бактерии в храната ви.

- Не забравяйте да поставите останки в хладилника най-вече два часа след тяхното готвене; това е крайното време преди да стартира развиването на бактериите. Месото и млечните артикули са изключително удобни за растежа им.

- Внимателно изхвърлете всички останки, които са били изложени на стайна температура за повече от два часа.

- Внимавайте да не поставяте храна в хладилника, преди да е изпълни изстинала.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР