Алцхаймер е все още нелечимо заболяване, въпреки че търсенето на

...
Алцхаймер е все още нелечимо заболяване, въпреки че търсенето на
Коментари Харесай

Новата мисия на Бил Гейтс – лечение на Алцхаймер


Алцхаймер е към момента нелечимо заболяване, макар че търсенето на дейно лекуване е задача, настояща от доста години. На прага сме обаче на нов стадий от създаването на сполучлив лековит метод към заболяването на Алцхаймер , тъй като във финансирането на търсенията се включва и един от най-богатите хора на планетата – Бил Гейтс.

Дори най-малкият предстоящ прогрес в устрема към лекуване на Алцхаймер ще се преглежда като грандиозна стъпка напред на фона на сегашната обстановка, когато даже предварителната защита и забавянето прогресията на невродегенеративното заболяване са мъчно постижими. Бил Гейтс и работещите по най-новата му самодейност обаче няма да се задоволят със единствено частични резултати в това отношение. Според самия Гейтс способ за сполучливо лекуване на заболяването, която поразява нов човек на всеки 66 секунди , може да бъде създаден.

За това, че Бил Гейтс приема битката с Алцхаймер като персонална идея, свидетелства фактът, че той отдава над 50 милиона $ от персоналното си положение на фонд за битка с заболяването, прочут като Dementia Discovery Fund. Този фонд финансира най-съвременните и новаторски изследвания, търсещи аргументите за развиване на Алцхаймер и способи за блокиране на резултата им.

Свързани публикации.. Кои са заканите за международното здраве съгласно Бил Гейтс? 0 Медицината е на крачка от лекуването на Алцхаймер 0 Полиомиелитът - изцяло изкоренен до 2018 година 0

Бил Гейстс е прочут с дарителските си акции за битка с редица болести, само че това е първият случай, в който той подарява средства за изследвания, свързани с незаразна болест . До момента фондацията му е финансирала битката единствено с инфекциозни болести като СПИН, малариа, полиомиелит.

Според анализатори обаче в никакъв случай до момента Бил Гейтс не е бил толкоз предан на идея, с която се е заемал. Като допустима причина за това се показват няколкото случаи на Алцхаймер, регистрирани измежду по-възрастните родственици на милиардера в последните години.

Въпрос на чисто финансови спънки ли е била невъзможността от създаване на лекуване на Алцхаймер до момента, или на действителна неспособност на медицината и актуалните технологии да схванат изцяло заболяването? Отговорът на този въпрос се чака да е налице скоро. Едва ли има човек, който не се надява повода да е била в първия фактор. Ако в действителност е по този начин, няма причина да се съмняваме, че Алцхаймер скоро ще бъде лечимо заболяване .

Това би бил най-големият подарък, който човечеството може да си направи послучай 100-годишнината от откритието на немския доктор Алойс Алцхаймер, пръв описал случай на пациентка с едноименната болест.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР