Алтернативните доставки на руския газ са на по-високи цени от

...
Алтернативните доставки на руския газ са на по-високи цени от
Коментари Харесай

Енергийният министър за идеята за таван на цените на газа за бита

Алтернативните доставки на съветския газ са на по-високи цени от контрактуваните с " Газпром ". Това стана ясно от думите на енергийния министър Росен Христов, който бе привикан в Народното събрание за газовите доставки. Той напомни, че съветската страна е спряла доставките и България е нямала друга опция.

Защо частна компания резервира потенциал вместо " Булгаргаз ", недоумява социалистът Драгомир Стойнев. Той изиска мнението на министъра - има ли потребност да се наложи таван на цените на газа за бита , с цел да се подкрепят хората. Според министър Христов идеалният вид е цените на всички енергоносители да са едни . За обезщетения за газа трябвало да се видят опциите на бюджета, само че от обществена позиция всички консуматори трябвало да са еднообразно предпазени.

По време на чуването стана ясно, че страната ни държи да не получава съветски газ . Не плащаме за приемането на съветски полутечен газ, увери министърът. Спазва се законодателството при вноса на газ от Турция. Според Теменужка Петкова би трябвало да се търси отговорност на отговорните лица, довели до ощетяване на " Булгаргаз " поради доставките на газ. Росен Христов сподели, че способените органи са направили инспекции . Много от тях се самосезирали по тематиката, а Министерство на енергетиката им е предоставило цялата нужна документи.
 Росен Христов чака търпими цени на природния газ Обновена
Росен Христов чака търпими цени на природния газ

Изграждаме и зарядни станции за водород и за електрически автомобили

Опитваме се да разберем положението на енергетиката, включи се и Рамадан Аталай от Движение за права и свободи и изиска увещание, че няма да стоим на студено през зимата .

200 милиона лв. на месец е загубата от доставките на газ през медиатори, акцентира Делян Добрев от ГЕРБ. Виновните щели да понесат най-малко политическа отговорност, тъй като от партията на Бойко Борисов нямало да спрат да разкриват истината - не на думи, а на каузи. Според Рамадан Аталай не трябвало повече да се позволяват некомпетентни хора повече да ръководят.

Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия повече е обезпокоен от бедността. Най-голямата смяна в предходния кабинет била в обществената сфера и то точно поради дейностите и настояванията на социалистите. Не считам, че тук би трябвало да бъдем арбитражен съд и да се раздават присъди, сподели аленият народен представител. Според него търсенето на краткосрочни решения няма да докара до нищо положително.
 Според Европейска комисия таванът на цената на газа е неосъществим
Според Европейска комисия таванът на цената на газа е неосъществим

Въпросът разделя страните от Европейски Съюз от месеци

Мартин Димитров от Демократична България настоя за оценка на вредите от прекъсването на доставките на газ от " Газпром " и да се потърси отговорност за всяка щета, нанесена на страната ни.

От " Български напредък " желаеха да се направи мозъчен концерн за идните проблеми, за потребността от който Росен Христов е склонен. България не би трябвало да е 90% подвластна от снабдител на газ, посочи енергийният министър. До идването на служебното държавно управление на власт обаче нямало дейности за действителна диверсификация на доставките.
 5 са инспекциите на ДАНС и прокуратурата за доставките на газ
5 са инспекциите на ДАНС и прокуратурата за доставките на газ

Росен Христов е очевидец по прекъсването на доставките от " Газпром "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР