Алтернативен маршрут за пътуване между София и Перник е АМ

...
Алтернативен маршрут за пътуване между София и Перник е АМ
Коментари Харесай

Утре започва ремонт между жп гара „Владая“ и пътен възел „Даскалово“

Алтернативен маршрут за пътешестване сред София и Перник е Автомагистрала „ Струма "

От на следващия ден - 12 май, стартира поетапен ремонт на 4 км от първокласния път I-1 в правата сред жп гара „ Владая " и пътен възел „ Даскалово " /от км 282+485 до км 286+865/. В първия стадий ще се работи в към 3,4 км сектор от жп гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево. За осъществяване на ремонтните действия ще бъде лимитирано придвижването в платното за София като трафикът ще минава в двете посоки в платното за Перник. След завършването им в средата на юли работата ще продължи в платното за Перник, а придвижването ще се трансферира в ремонтираното платно за София.

За облекчение на трафика и ограничение на опциите за формиране на запушване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде неразрешен левият завой за Рударци. Обходният маршрут за пътуващите към с. Рударци е през пътен възел „ Даскалово " или през центъра на с. Драгичево, където може да се обърне посоката на придвижване. Необходимо е водачите да карат деликатно като следват прецизно поставената сигнализация и ограничаването на скоростта до 50 км/ч.

Агенция „ Пътна инфраструктура " моли водачите, които всекидневно пътуват сред София и Перник, да употребяват автомагистрала „ Струма ", като различен маршрут на първокласния път през Владая.

Ремонтът на правата сред жп гара „ Владая " и пътен възел „ Даскалово " включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата широчина на платното. Ще бъде усъвършенствано отводняването и ще бъдат възобновени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничаващи системи /мантинели/ и пътни знаци.

Предвижда се през септември ремонтните действия да продължат в правата от Драгичево /при км 285+865/ до пътен възел „ Даскалово " /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

Ремонтите действия са предоставени на „ Пътища Перник " ДЗЗД, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.​

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР