Алтернатива за Германия“ няма да подкрепи присъединяването на България към

...
Алтернатива за Германия“ няма да подкрепи присъединяването на България към
Коментари Харесай

Уве Шулц, „Алтернатива за Германия“: Няма да подкрепим България за Шенген, защото искаме премахването му

„ Алтернатива за Германия “ няма да поддържа присъединението на България към Шенген, тъй като за нас шенгенското съглашение е почтено за анулация. Това сподели Уве Шулц, народен представител в Бундестага от „ Алтернатива за Германия “ и ръководител на Групата за другарство с България, Румъния и Молдова, по Българска национална телевизия.

Германският Бундестаг ще дебатира през днешния ден Глобалният пакт за миграцията на Организация на обединените нации. Инициативата за разискването е на „ Алтернатива за Германия “. За партията тематиката за бежанците е централна, както и бъдещето на Европейския съюз като обединяване от национални страни. Тази логичност включва и премахването на Шенген и общата европейска валута.

Председателят на групата за съдействие с нашето Народно заседание преди е работил за огромен телекомуникационен тръст и постоянно е бил в Румъния, България и Молдова.

„ Алтернатива за Германия “ има ясна позиция – ние желаеме Европа на нациите, въз основа на „ архитектите “ Де Гол и Аденауер. За нас шенгенското съглашение е почтено за анулация. И поради него имаме в Германия огромен миграционен проблем. Това значи, че присъединението ви към шенгенското пространство няма да бъде подкрепено от „ Алтернатива за Германия “. В Бундестага този въпрос към момента не е поставян за обсъждане“, сподели Уве Шулц.

Уве Шулц споделя, че поради опита, добит в предходната си активност с страните от нашия район, самичък е изискал да се включи в Групата за другарство, която ръководи.

„Вие очаквате от мен откровеност и аз съм откровен – Румъния и България имат специфичен проблем. Той се отнася до корупцията. Тези дни предмет на разискване в немските медии беше, че подкупни български чиновници са предоставяли паспорти на Европейския съюз и по този метод са улеснили достъпа до Европа. Съвсем ясно е, че вашата страна би трябвало да си приготви домашните“, сподели още Шулц.

И във връзка с другия приоритет, който има България – присъединение към Еврозоната, позицията е същата – „ Алтернатива за Германия “ прави оценка общата европейска валута като средство за централизиране на Европейския съюз. Партията стартира да черпи сили точно от гнева по време еврокризата от 2010-а. Въпреки желанието, Германия да напусне общността като последва образеца на Англия, в „ Алтернатива за Германия “ към този момент се готвят за европейските избори.

„Според нас реалистично е да съумеят да влязат 15 до 20 наши депутати. След 10 дни започваме четиридневен маратон за избор на претенденти. 300 души от цялата страна претендират за места в листите на „ Алтернатива за Германия “. Работим и по предизборната стратегия. Мястото ни в Европейския парламент виждаме паралелно с консерваторите като австрийската Свободна партия. Ще забележим, какво ще направи „ Националният фронт “ във Франция“, разяснява Уве Шулц.

Преди да се включи в партията, която дефинира като гражданско-консервативна, Уве Шулц е бил член на Християн-демократичния съюз. Признава, че е дал своя вот за Ангела Меркел. Затова не е и безучастен към измененията в най-влиятелната освен немска, само че и европейска партия.

„Когато Меркел си отиде, с нея няма да си отидат проблемите. Виждам един изменен Християндемократичен съюз. 18 години съм бил член на тази партия. Вече съществува „ система Меркел “, която води партията вляво. Преди доста харесвах Фридрих Мерц, който в този момент се кандидатира за лидерския пост, само че нямам доверие, че сегашните хора, ще го изберат. По-скоро считам, че Крамп-Каренбауер – ген. сектр. ще се наложи, тъй като е част от “системата Меркел “, уточни депутатът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР