Алтерко обяви приходи над 57 млн. лева за първите девет

...
Алтерко обяви приходи над 57 млн. лева за първите девет
Коментари Харесай

"Алтерко" обяви 50% ръст на приходите - над 57 млн. лева за деветте месеца

" Алтерко " разгласи доходи над 57 млн. лв. за първите девет месеца от 2022 година Според предварителните данни, които компанията оповести на 5 октомври, оборотът нараства с 49.8% спрямо година по-рано. Според Димитър Димитров, създател и съизпълнителен шеф на софтуерната компания, по-високите резултати от първичните прогнози се дължат на " отличния развой на обмисляне ".

" Близо 50% нарастване на приходите от продажби за деветте месеца на 2022 година е резултат, който е още един тласък за целия ни екип да продължи положителната работа ", добавя в прессъобщение Волфганг Кирш, съизпълнителен шеф на " Алтерко ". Отчетените доходи на компанията за интервала януари - септември са с 5% над бюджетните и прогнозните упования.

Най-силен растеж компанията записва от приходите от продажби на устройствата за интелигентен дом и офис на марката Shelly, които образуват близо 90% от постъпленията на " Алтерко ". Другият бранд на компанията, MyKi, който създава детски часовници с GPS устройства, също усилва приходите си с близо една трета до 3.2 млн. лв..

Консолидираният доклад на компанията, който се чака да даде по-пълна картина за развиването, се чака да бъде оповестен на 14 ноември. Съдейки по реакцията на пазарите, наподобява, вложителите са удовлетворени, защото акциите на " Алтерко " нарастват с към 1.75% на БФБ. Въпреки положителните резултати обаче компанията не е застрахована от спадовете на тържищата. За последната година книжата на " Алтерко " са поевтинeли с над 14%, а за 6 месеца спадът е даже по-голям - над 16%. След като дебютира на борсата през есента на 2016 година обаче, и до момента тя си остава една от най-печелившите акции с рентабилност над 8 пъти.
Реклама Свързани публикации Илън Мъск е подготвен да купи Twitter на в началото контрактуваната цена от 44 милиарда $ 5 октомври 2022, 11:57 Имотните проблеми на Китай свиха световното произвеждане на цимент 4 октомври 2022, 11:27 Фондът с дял в Payhawk " МФГ инвест " ще търси 6 млн. лева от борсата 22 септември 2022, 06:47 Дивидентите на БФБ: от бонус за акционерите към апетитна премия 22 септември 2022, 06:31 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Славчо Кузмов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР