Алпийците са свикнали да се състезават пред сериозна публика в

...
Алпийците са свикнали да се състезават пред сериозна публика в
Коментари Харесай

Свиндал с последно участие на Олимпиада и тъжен от ниската посещаемост

Алпийците са привикнали да се състезават пред сериозна аудитория в Световната купа, само че ползата към стартовете от олимпийската стратегия в Пьонгчанг е много непретенциозен.

В една от класиките през днешния ден - мъжкото втурване - публиката в алпийския център Джонсон беше към 2 хиляди души, а спечелилият Аксел Лунд Свиндал от Норвегия съобщи, че "това е малко тъжно ", само че в това време прояви и схващане.

"Ако надпреварата беше в Австрия, Швейцария, Италия, Норвегия, Швеция или даже в Съединени американски щати, евентуално щеше да има 50 хиляди фенове. Но ползата към нас не на всички места е идентичен. В Норвегия да вземем за пример никой няма да гледа шорттрек. Олимпиадата е по-голяма от алпийските ски. Ако този спорт не се радва на сериозен интерес тук, това е неприятно за нас ", разяснява 35-годишният Свиндал.

Той стана първият норвежец, който печели олимпийско злато в спускането, както и първият алпиец с трофеи и в двете най-скоростни дисциплини след триумфа си в супергигантския слалом във Ванкувър 2010.

"Имам много победи в Световната купа и познавам възприятието, само че в този момент е друго ", сподели норвежецът след спечелването на четвъртия олимпийски орден в кариерата си. Той има 35 победи за Световната купа, както и пет международни трофеи, две от които в спускането.

"Когато пресечеш финалната линия, чувстваш, че си карал добре, а позицията ти е първа или пред призовите, не мислиш за историята. Естествено страстта е огромна. На Олимпиада си, бориш се за златото и успяваш да го спечелиш. Това за мен е доста повече от всякаква статистика и история ", сподели той.

Аксел Лунд Свиндал няма доста време за наслада, защото на следващия ден ще би трябвало да започва в супергигантския слалом, където също може да се надява на отличие.

Норвежецът изцяло осъзнава, че в петък може би ще бъде последният му старт на Олимпиада, защото на Игрите в Токио той ще бъде на 39 години.

"Предполагам, че това е началото на края. Определено Олимпиадата в Пьонгчанг ще бъде моята последна. Никога не можеш да бъдеш сигурен на 100 %, само че това е доста, доста покрай стоте % ", сподели Свиндал. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР