Алпийското селце Халщат е приказно местенце. Твърди се, че именно

...
Алпийското селце Халщат е приказно местенце. Твърди се, че именно
Коментари Харесай

Халщат, „Замръзналото кралство“ и за какво кметът на австрийското село моли туристите

Алпийското селце Халщат е приказно местенце. Твърди се, че точно то е първообраза на Арендел - кралството, където се развива действието в анимационния филм " Замръзналото кралство ".

Сгушено високо в австрийските Алпи, селото е част от листата на ЮНЕСКО за международно завещание от 1997 година и постоянно е било туристическа дестинация. След огромния интерес към анимацията на Disney обаче, потокът на хората, които го посещават, се е нараснал фрапантно.

И то дотолкоз, че селото едвам се оправя с броя на туристите, които желаят да видят и да се снимат в " царството " на Елза и Анна.
Населението на Халщат, което е малко под 800 души, в този момент посреща към 10 хиляди туристи дневно. Именно това кара кмета Александър Шойц да стигне до там, че да помоли почитателите на анимацията да спрат да прииждат в селото.

Истерията с визитите на Халщат стартира още през 2013 година, когато излиза първата част на " Замръзналото кралство ". През последните години ползата понамалява. И по този начин, до момента в който не излиза втората част в края на 2019 година и не напомня на почитателите на анимацията (предимно азиатци) какъв брой чудно местенце е Халщат.

Александър Шойц обаче обръща внимание на туристите, че селото е прекомерно малко, с цел да побере този поток от хора. Според Guardian кметът е на мнение, че то е значимо за австрийската просвета и не е следващият музей, който хората да посещават.

Като се има поради какъв триумф има " Замръзналото кралство 2 " по света, съмняваме се, че апелът на кмета на Халщат ще накара хората да се замислят и ще ги спре да отидат в така наречен Арендел (името на кралството в анимацията). Като гледаме фотоси на селото, не можем да отречем, че и на нас ни се желае още в този момент да тръгнем за Халщат, и то с еднопосочен билет. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР