Алпинистът ни Боян Петров не беше открит в Лагер 2

...
Алпинистът ни Боян Петров не беше открит в Лагер 2
Коментари Харесай

Не откриха Боян Петров в Лагер 2, продължават към Лагер 3

Алпинистът ни Боян Петров не беше открит в Лагер 2 на осемхилядника Шиша Пангма. Там бяха видяни по-рано през днешния ден две палатки и шерпите се придвижваха натам, с цел да видят какво има вътре, предава bTV.

Това е последната информация от екипа на алпиниста, който обобщава данните от избавителната акция в Хималаите. Деян Петков, част от Ситуационния център в София, отхвърли информацията за палатка в Лагер 3, която по-рано се появи. По думите му това значи, че или алпинистът я е взел със себе си надолу, или е била издухана от вятъра.

Хеликоптерите са съумели добре да огледат пространството. Някои от шерпите ще останат в Лагер 2, а други ще се насочат към Лагер 3. Петков добави, че досега времето в планината е разрешавало бързо ходене по височина.

При положително време на следващия ден спасителите ще се опитат да доближат и до върха, който се намира на 8027 метра, осведоми " Дневник ".

Направена е сателитна фотография (нова) на региона, само че към този момент няма да се употребява от спасителите, тъй като може да ги обърка заради множеството обекти, които се виждат на нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР