Алпинистът Хари Буда Магар, който е изгубил двата си крака

...
Алпинистът Хари Буда Магар, който е изгубил двата си крака
Коментари Харесай

Ветеран, изгубил двата си крака в Афганистан, мечтае да изкачи Еверест въпреки забраната

Алпинистът Хари Буда Магар, който е изгубил двата си крайници по време на войната в Афганистан, продължава да мечтае един ден да изкачи Еверест (8848 м). Ветеранът е подготвен да направи опит да покори най-високия връх в света макар възбраната на държавно управление на Непал за независими изкачвания.

Според измененията задграничните алпинисти ще би трябвало да бъдат придружавани от гид. Новите правила засягат също хора с двойна ампутация и слепи алпинисти. Те ще могат да вършат опит за нанагорнище единствено при съществуването на годен медицински документ.

" Ще прегледам всички благоприятни условия. Ще го направя, даже в случай че би трябвало ще изкача върха от Тибет или да отида на съд. Доказал съм, че мога да се катеря, и имам вяра в себе си от дъното на сърцето си. Катеря се към този момент пет години и това е фантазията ми ", съобщи Магар, представен от изданието forces.net.

Той добавя, че е минал 18-месечна подготовка за изкачването на върха, което в началото е било запланувано да се реализира през април. Магар е единственият човек с два ампутирани крайници над коляното, който е съумял да се изкачи на 6000 метра надморска височина.

Today’s Training My (Nepal) government wants to ban me from climbing but I will be keep climbing! Never Give Up! If you believe that I should climb, please I need your support. https://give.classy.org/conqueringdreamshttps://www.justgiving.com/crowdfunding/addresssameasmainmember--rigden @conqueringdreams_official @hari_budha_magar @himalayanskitrek_nepal @myrmidonexpeditions @elitehimalayanadventures
Публикация, споделена от Hari Budha Magar (@hari_budha_magar) на Яну 2, 2018 в 4:53 PST

Целта на управляващите в Непал със възбраната за независими изкачвания е да се лимитират случаите и да се понижат смъртните случаи.

" Те би трябвало да окуражават хората с увреждания да излизат от удобната си зона, да учат себе си и да стигат до върха на опциите си, а не да им не разрешават да вършат неща ", написа 38-годишният Магар във " Facebook ".

Магар постъпва в английската войска на 20-годишна възраст. Той е взел участие в задачи в Кения, Бруней, Малайзия, Австралия, Нова Зеландия, Канада, Босна и Херцеговина, Косово, Германия и Афганистан, където при детонация губи двата си крайници.

По времето на случая Магар е на 31 години. Впоследствие той е освободен от армията с сан на ефрейтор. Оттогава взе участие в разнообразни провокации, като в същото време подкрепя дела за набиране на средства за ветерани.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР