Алпинистът Атанас Скатов се е отправил към връх Чо Ою

...
Алпинистът Атанас Скатов се е отправил към връх Чо Ою
Коментари Харесай

Алпинистът Атанас Скатов се е отправил към връх Чо Ою в Хималаите

Алпинистът Атанас Скатов се е отправил към връх Чо Ою в Хималаите Очаква се в неделя б ългарският планинар Атанас Скатов да тръгне към в ръх Чо Ою в Хималаит е. Пред Дарик мениджърът му Мария Илиева описа, че Скатов се усеща добре , макар че е изтощен. След Чо Ою той възнамерява да потегли на експедиция до Еверест.
 
Атанас Скатов е в лагер 2 под връх Чо Ою и на следващия ден ще стане ясно дали може да продължи нагоре или не според от метеорологичните условия . Освен Скатов в лагера има още девет индивида, които изчакват опция да продължат до върха.
 


Скатов се усеща добре и има мощно предпочитание да се изкачи
на Чо Ою. " Изморен е, несъмнено, от неприятното време, от студа, само че има огромно предпочитание да успее. При триумф или в случай че се наложи да слезе, ще има няколко дни отмора и по-късно ще се насочи към базовия лагер на Еверест ", сподели Илиева.
 Атанас Скатов БГНЕС
Скатов ще предприеме нанагорнище на Еверест, когато има условия за това, добави тя. Илиева сподели, че се чува всеки ден с алпиниста.
 


Чо Ою е шестият по височина връх
в света. Намира се на г раницата сред Непал и Тибет , на 20 километра от връх Еверест . В превод името на върха значи „ Богиня на тюркоаза “ и се смята за е дин от най-лесните за катерене осемхилядници.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР