Alphabet, компанията майка на Google, отчете днес солидни резултати за

...
Alphabet, компанията майка на Google, отчете днес солидни резултати за
Коментари Харесай

Alphabet отчете силен ръст на приходите въпреки рекордната глоба на ЕК

Alphabet, компанията майка на Гугъл, регистрира през днешния ден солидни резултати за второто тримесечие с помощта на скока на приходите от реклами, само че рекордната санкция, наложена от Европейската комисия, дава своето отражение, съобщи ДПА.

Чистата облага за интервала, приключващ на 30 юни, е спаднала с 9 % до 3,2 милиарда $ по отношение на същия интервал през 2017 година. Компанията показва, че чистата облага е щяла да бъде доста по-висока - 8,3 милиарда $ - в случай че не бяха санкциите, предава Българска телеграфна агенция.

Приходите са се нараснали с над 25 % до 32,7 милиарда $ по отношение на същия интервал предходната година.

Рекламният бизнес на Гугъл, който покрива по-голяма част от приходите, бележи напредък от 24 % до близо 28 милиарда $. Другите продажби са се нараснали с над 36 % до 4,4 милиарда $, посочи компанията.

Резултатите доста надвишават упованията на пазара, които бяха занижени поради санкцията на стойност 4,3 милиарда евро, наложена от Европейска комисия на 18 юли за нарушение на наредбите за конкуренцията при операционната система на компанията Android, употребена при таблетите и смарт телефоните. Гугъл разгласи, че ще апелира.

Пазарната капитализация на Alphabet е 840 милиарда $, само че към момента е с 100 милиарда $ по-ниска от пазарната капитализация на Apple, най-скъпата листвана компания в света. Компанията за онлайн търговия Amazon е с малко по-висока пазарна капитализация - 874 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР