Alphabet иска да закупи компанията за фитнес тракери и умни ...

Alphabet иска да закупи компанията за фитнес тракери и умни

Alphabet преговаря за придобиването на Fitbit

Alphabet желае да закупи компанията за фитнес тракери и умни часовници Fitbit, заяви Reuters.

Компанията майка на Google е създала оферта. Ходът е експеримент на технологичния колос да навлезе на маркета на смарт часовниците, само че той провокира и някои опасения към поверителността, пишат създателите на организацията .

Дейността на Fitbit е свързана с изработката на устройства, които наблюдават персоналните здравни данни и индикатори на консуматорите им както по време на тренировки, по този начин и в ежедневието. Такива показателни могат да бъдат съкровен темп , дълготрайност на съня, премерване на стъпки и други.

Според анализаторите макар че в случай че Alphabet закупи Fitbit, това може да провокира рецесия с персоналните данни на милиони хора по света. Всички данни за годността и здравето на консуматорите се съхраняват от компанията, а това е характерно чувствителна информация за персоналния живот и здравето на хората. Следователно в случай че договорката стане факт, е доста евентуално тя да бъде следена от близко от регулаторите.

Google навлиза от ден на ден на маркета на смарт телефоните , само че към момента компанията не е разработила носими устройства като тези на Fitbit. Желанието за закупуването на компанията е логически . Въпреки това източници на Reuters изяснява , че не съществуват гаранции, че преговорите ще дадат резултат. Междувременно и двете фирми отхвърлят коментар.

При новината за желанието на Google да закупи Fitbit акциите на втората компания внезапно се покачиха - с 27%. /money.bg

Източник: dnesplus.bg