Alphabet иска да закупи компанията за фитнес тракери и умни

...
Alphabet иска да закупи компанията за фитнес тракери и умни
Коментари Харесай

Alphabet преговаря за придобиването на Fitbit

Alphabet желае да закупи компанията за фитнес тракери и умни часовници Fitbit, заяви Reuters.

Компанията майка на Гугъл е направила оферта. Ходът е опит на софтуерния колос да навлезе на пазара на смарт часовниците, само че той провокира и някои опасения към поверителността, пишат създателите на организацията.

Дейността на Fitbit е обвързвана с изработката на устройства, които наблюдават персоналните здравни данни и индикатори на потребителите им както по време на тренировки, по този начин и в всекидневието. Такива показателни могат да бъдат сърдечен темп, дълготрайност на съня, премерване на стъпки и други.

Според анализаторите обаче в случай че Alphabet закупи Fitbit, това може да провокира рецесия с персоналните данни на милиони хора по света. Всички данни за годността и здравето на потребителите се съхраняват от компанията, а това е изключително сензитивна информация за персоналния живот и здравето на хората. Следователно в случай че договорката стане факт, е доста евентуално тя да бъде следена от близко от регулаторите.

Гугъл навлиза от ден на ден на пазара на смарт телефоните, само че към момента компанията не е създала носими устройства като тези на Fitbit. Желанието за закупуването на компанията е логически. Въпреки това източници на Reuters изяснява, че не съществуват гаранции, че договарянията ще дадат резултат. Междувременно и двете компании отхвърлят коментар.

При новината за желанието на Гугъл да закупи Fitbit акциите на втората компания внезапно се повишиха - с 27%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР