Alphabet Inc. достигна пазарна капитализация от 1 трилион долара, предаде

...
Alphabet Inc. достигна пазарна капитализация от 1 трилион долара, предаде
Коментари Харесай

Alphabet стана четвъртата американска компания, достигнала пазарна капитализация от 1 трлн. долара

Alphabet Inc. доближи пазарна капитализация от 1 трилион $, съобщи Си Ен Би Си.

Така компанията майка на Гугъл се трансформира в четвъртата американска компания, достигнала заветния предел. Първи направиха това от Apple през 2018 г, като производителя на iPhone беше последван от програмен продукт колоса Microsoft, и компанията за онлайн търговия Amazon. Малко по-късно обаче пазарна оценка на компанията на Джеф Безос падна под границата от 1 трлн. $.

Вчера книжата на Alphabet се търгуваха при рекордното равнище от 1450 $ на акция, което съставлява растеж от 8% от началото на 2020 година

През декември тогавашният основен изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай пое управлението на Alphabet, откакто създателите на компанията Лари Пейдж и Сергей Брин се отдръпнаха от управителните си постове.

47-годишният Пичай е виновен за някои от най-успешните артикули на Гугъл, като под негово управление са основани браузърът Chrome и мобилната операционна система Android.

Следващата компания, която анализаторите чакат да прескочи психичната граница от 1 трлн. $, е Фейсбук, като сега обществената мрежа на Марк Зукърбърг има пазарна капитализация от 620 милиарда $  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР