Alphabet и Facebook обявиха участието си в нова подводна кабелна

...
Alphabet и Facebook обявиха участието си в нова подводна кабелна
Коментари Харесай

Alphabet и Facebook свързват Япония с Югоизточна Азия с нова подводна кабелна система

Alphabet и Фейсбук оповестиха присъединяване си в нова подводна кабелна система, предопределена да усъвършенства интернет свързаността в Азиатско-тихоокенския район.

Инфраструктурният план „ Кайсия “ ще свърже Япония, Сингапур, Тайван, Гуам, Филипините и Индонезия и ще помогне за обслужване на възходящото търсене на широколентов достъп и 5G безжична съгласуваност, оповестиха от Фейсбук, представени от Bloomberg.

През март компанията разгласи построяването на два нови подводни кабела, свързващи Сингапур със западното крайбрежие на Съединени американски щати – Bifrost и Echo, като в построяването на втория взе участие и Гугъл.

Същевременно от най-голямата търсачка в света разясниха, че с помощта на Apricot и Echo ще се усъвършенства устойчивостта на Гугъл Cloud и другите цифрови услуги на компанията. Новата оптична връзка, обхващаща Азиатско-тихоокеанския район, има първичен потенциал от над 190 терабита в секунда.

И двата колоса от Силициевата котловина влагат в построяването на интернет инфраструктура в районите, които съгласно тях оферират най-голям капацитет за напредък. Миналата година Гугъл заяви, че ще влага 10 милиарда $ в идващите от 5 до 7 години, с цел да помогне за дигитализацията в Индия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР